Kan ik een amazon.de bestelling met automatisch incasso storneren?

Er is een malafide betaling gedaan van 30 euro op amazon.de met mijn rekening. Kan ik deze betaling storneren zonder dat er een incasso bureau achter mij aankomt? (Ik heb automatische incasso's van amazon nu geblokeerd in mijn SNS.) Hartelijk dank!
Daniel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat kan niet, Eenmalige machtigingen etc zijn in principe onherroepelijk. Alleen periodieke machtigingen (voor bv huur of gas-water-electra) kunnen gestorneerd worden. Maar als de betaling frauduleus is (dus omdat je bent gehackt) moet je METEEN contact opnemen met zowel de bank als amazon.de. Vooral contact met de bank is belangrijk, om verdere hacks te voorkomen. Aanvulling: mocht je toch kunnen storneren, neem dan ook meteen contact op met amazon.de en leg uit waarom je hebt gestorneerd, en geef bij voorkeur details van de frauduleuze betaling, zodat amazon.de zelf ook actie kan nemen richting de fraudeur.

Toegevoegd op 05 januari 2019 21:11: tekst

@daniel93, dat zal moeilijk worden. Geld wordt afgeschreven nadat de bestelde items zijn verzonden. Amazon in het bedrag nadat de bestelling is verzonden. De bestelling is dus al onderweg. Blokkeren ≠ Stopzetten. Enkel blokkeren is niet genoeg! De automatische incasso moet ook nog worden stopgezet. https://www.sepastop.eu/blog/nl-nl/hoe-blokkeer-ik-een-automatische-incasso/ Moet zijn: Amazon int het bedrag op het moment dat de bestelling wordt verzonden.

Toegevoegd op 05 januari 2019 18:16: bron
Bronnen:
https://www.webshopblog.nl/amazon-automati...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100