Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Magiërs werden ze genoemd in de Griekse tekst van Matth. 2 : 1-12, deze "Wijzen uit het Oosten". Door een ster geleid kwamen ze de nieuwgeboren koning der joden huldigen en het kind Jezus aanbidden.
Magiërs ("geleerde tovenaars") waren bij Meden en Perzen de leden der priesterkaste die door hun astronomische kennis, sterrenwichelarij en droomuitleggingen in een roep van geheimzinnigheid stonden.
In later eeuwen werden deze drie magiërs: de Drie Koningen genoemd; Caspar, Melchior en Balthazar, als vertegenwoordigers van Europa, Azië en en Afrika. En de feestdag heet sindsdien Drie Koningen.
Bron: Winkler Prins encyclopedie.
.
(Lees meer...)
3 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Het bijbelboek Matteüs heeft het over wijzen uit het oosten. Vanaf de derde eeuw werden de wijzen steeds vaker koningen genoemd, waarschijnlijk vanwege andere bijbelteksten. Bijvoorbeeld in Psalm 72: De vorsten van Tarsis, het kustland, zij komen geschenken hem brengen, de koningen van Sjeba en Seba, zij dragen hun schatting hem aan: alle heersers brengen hem hulde, alle volken zijn hem onderhorig.
(Lees meer...)
Amadea
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding