Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Hij is de beschermheilige van Wales. Daarom gedenkt men daar (en ook in Canada en de Verenigde Staten) op 1 maart het leven van Sint David. In combinatie met narcissen gebeurt dat, ook een kenmerk van Wales. De reden waarom is een legende. Zijn ouders waren de kleinzoon van een prins in zuid-west Wales, en een non die een nicht van de legendarische koning Arthur was. Deze David reisde door Wales, Ierland, Cornwall en het Franse Bretagne. Hij stichtte een klooster, en meerdere kerken, en werd later aartsbisschop.
(Lees meer...)
Amadea
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Saint David's Day ( Welsh : Dydd gŵyl Dewi, Welsh Uitspraak: [dɨ ː ð ɡʊɨl dɛui] ) is de feestdag van de Heilige David , de patroonheilige van Wales , en valt op 1 maart van elk jaar. De eerste dag van maart werd gekozen in herinnering van de dood van Heilige David. Traditie stelt dat hij op die dag in 569. [1] De datum werd verklaard een nationale dag van viering binnen Wales in de 18de eeuw.
(Lees meer...)
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding