Waarom moet de belastingbetaler opdraaien voor een verlaat verjaardagsfeestje van mevrouw Van Amsberg sr.?

Toegevoegd na 3 minuten:
Inmiddels is bekend dat dit feestje € 2 miljoen minimaal gaat kosten en dat er meer dan 1.000 man politie op de been gebracht wordt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zolang de meerderheid van de bevolking achter het koningshuis staat zullen bestuurders graag de kosten opzicht nemen (en vervolgens wordt dat dan op ons allemaal afgewenteld). Een bestuurder die het feest zal afwijzen kan, en zal waarschijnlijk namelijk een boel stemmen verliezen.

Omdat de belastingbetaler totaal geen zeggenschap heeft over de wijze waarop het belastinggeld wordt uitgegeven. Als dit feestje geen doorgang zou vinden, zouden wij echt geen cent minder belasting hoeven te betalen.

Liever lever ik een bijdrage aan het feest van H.M. dan aan ontwikkelingshulp of intergratie/inburgers-kosten. Ok, weten dat het geld opgaat aan een feest echter bij de overige "uitgaven" blijft teveel aan de kleefstok van goed betaalde functionarissen hangen. Proost en een fijne dag, Koningin!

Dat is omdat de belastingbetaler de volksvertegenwoordigers krijgt waar gemiddeld het meest op gestemd wordt. Als je wil dat het koningshuis afgeschaft wordt of minder gaat kosten, kun je dat bij de volgende verkiezingen kenbaar maken door te kiezen voor een partij die dat in zijn programma heeft staan.... En dan maar hopen dat je genoeg medestanders hebt. Tja, democratie, he. Het blijft het beste van alle slechte systemen.

Ik neem maar aan dat je onze Koningin bedoelt met mevr. van Amsbergen. De Koningin is in dienst van de Staat en daarom zal de staat dit feestje moeten betalen. Ik denk dat dit feestje gegeven wordt voor allerlei hoofwaardigheidsbekleders en niet voor haar eigen familie. Wij hebben de keuze hoe we onze verjaardag vieren maar de koningin niet en dat zal zij ook niet altijd leuk vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100