Ik zag afgelopen jaar op nieuwjaarsnacht een soort ballonnetjes rondvliegen. Met een lampje erin. Hoe heten die als je ze wil kopen?

En zijn ze minder gevaarlijk dan "echt " vuurwerk ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er kan niet als argument gebruikt worden dat ze minder gevaarlijk zijn dan vuurwerk, omdat ze totnutoe heel weinig schade hebben aangericht. Want dat is simpel zo, omdat ze (gelukkig) bij lange na nog niet zo populair zijn als vuurwerk. Zouden ze even populair worden, dan zou er heel wat afbranden. (De macht van 't grote getal...) Van mij hoeft vuurwerk voor particulieren ook niet... Elke keer zie ik kinderen lopen met vuurwerk waarvan je weet dat dat vuurwerk niet voor kinderen bedoeld is (nu ja, commercieel gezien natuurlijk wel). En de stuipen van ouderen maar op 't lijf jagen... Maar dat terzijde. Toegevoegd na 1 minuut: Haha... Wat heb ik een toepasselijke avatar... Toegevoegd na 4 uur: Info, via de link van XiniX: De Dreamflyer mag NIET worden opgelaten: 1. Bij een windkracht hoger dan 2 Bft. (windkracht 2) 2. Bij regen of zeer vochtige lucht (bijv. mist) 3. Door personen jonger dan 18 jaar 4. Binnenshuis 5. Binnen een straal van 15 kilometer van (zweef)vliegvelden. 6. Met bevestigingen aan de Dreamflyer van andere zaken dan de bijgeleverde Wenskaart, zoals draad, papier of anderszins. Ik zou er aan toe willen voegen: 7. Houd ze allemaal in de gaten totdat ze uit zijn, als er brandbare objecten (vooral, maar niet uitgezonderd, boerderijen met rieten daken) bereikt kunnen worden. En ruim de rommel weer op.

Ik denk dat je een zogeheten 'geluksballon' bedoeld. Ik ken ze ook niet onder een andere naam. Ik denk (maar weet het niet zeker) dat ze wel minder gevaarlijk zijn dan 'echt' vuurwerk, omdat ze langzaam opstijgen en niet rondvliegen. Ze geven ook geen knallen of vlammen. Het zijn eigenlijk mini-luchtballonnetjes, die zich met opgewarmde lucht vullen en dan omhoog stijgen. Maar ze blijven natuurlijk altijd wel een beetje gevaarlijk!! Toegevoegd na 4 minuten: Wij gaan er inderdaad ook vanavond nog ééntje oplaten. Een geweldig gezicht! Eigenlijk zijn ze het mooiste in groepjes!

Bedoel je soms een geluks ballon. Die steek je onderin aan en dan gaat hij de lucht in, met een wens van jouw. Wij hebben er toevallig een liggen, die we een dezer dagen oplaten :)

Wij hebben net zo'n geluksballon opgelaten! Echt gaaf hoor!!

Ze worden ook wel wensballonnen genoemd. Deze zijn gevaarlijker dan gewoon vuurwerk omdat een spiritusblokje wordt gebruikt om de balon op te doen stijgen. Als deze ballon op een rieten dak of elders terecht komt waar het niet zo gewenst is kan er een behoorlijke brand ontstaan. Ook kan het vliegverkeer hier last van hebben.

Dat zijn de dreamflyers... Het is een zak van rijstpapier met een brandbare karton gedrenkt in was, die is lichter dan lucht en stijgt op door de hitte van de vlam... Een bijgevoegd kaartje kan een wens bevatten, aansteken en dan vliegt die weg, met de wind...

Bronnen:
http://dreamflyer.nl/

bij www.dealextreme.com is hij veel en veel goed koper als je hem zou gaan kopen ze heten daar chinees fly balloon

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100