Waarmee kun je vuurwerk het beste en veilig aansteken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met een aansteeklont. Daarmee voorkom je (onder andere) dat je het lontje halverwege aansteekt, of dat er een vlam bij je vuurwerk zelf komt.

Met zo'n stukje touw zit er meestal bij als je vuurwerk koopt of sigaret .

Met zo'n lontje ('n dik touw) die je bij 't vuurwerk kan kopen of krijgen. Geen idee of die dingen gratis zijn. Maar ik weet wel dat dat de veiligste manier is.

Meestal krijg je in de winkele een aansteeklont bij het vuurwerk dat je hebt gekocht, sigaretten of sigaren werken ook goed.

Aansteeklont, sigaar, sigaret, aanmaaktorch. Voorkeur van mij gaat uit na een sigaar . Aan een aansteek lont verbrand ik me altijd.

Dat licht aan het vuurwerk dat je aan wilt steken. Klein vuurwerk kan je het beste met een sigaar of aansteeklont aansteken. Groter vuurwerk, zoals chinese rollen/100.000 klappers kun je het beste aansteken met een fakkel. Over het algemeen minimaal 1 meter lang is veilig. En in alle gevallen met gestrekte arm. Toegevoegd na 2 uur: "licht"..... lekker weer beerg! "ligt" dus ;-)

Enkele Tips voor vuurwerk afsteken zorg voor een emmer water om eventuele brandjes te blussen. (zelf een keer meegemaakt dat een rond draaiendetol de gang in ging. Hang nooit met je hoofd boven het vuurwerk bij het afsteken

keukenrol heel strak oprollen werkt ook als aansteeklont!

Voor strijkers kan je een lucifer doosje gebruiken. Maar ik heb altijd met een aansteker gedaan....

't Je oudere broer laten doen, en zelf van binnen in de huiskamer toekijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100