Waarom is vuurwerk echt een mannen/jongens 'ding' ?

Bij het afhalen van het vuurwerk zag ik voornamelijk mannen met zoons, het afsteken gebeurt door de mannnen. Degene die nu vuurwerk aan het afsteken zijn, zijn allemaal jongens.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mannen zullen altijd kinderen blijven ;) het kind mag weer even gezien worden en het schijnt ook nog eens stoer te zijn, hoe harder de knal hoe beter, bij mannen en jongens gaat het vooral om hard! autorijden, racespelletjes etc.. zichzelf bewijzen wie het hardste en snelste kan... zo ook met vuurwerk, vrouwen zijn wat voorzichtiger, verstandiger misschien, en nuchterder, mij doet het niet veel vuurwerk, vind het Siervuurwerk wel mooi om te zien van een afstand maar daar blijft het bij.. ik koop voor het geld liever een paar mooie laarzen of ga er liever lekker van uit eten... vind het zo zonde geld!

hoeft niet, mijn zusje is er gek op. maar veel vrouwen vinden het toch eng en jongens willen vaak bewijzen hoeveel ze durven.

Zwart/wit gesteld: Omdat mannen nou eenmaal historisch gegroeid zijn in hun rol van bouwers en slopers (tegenover vrouwen in hun rol van 'onderhouden/conserveren'). Vuurwerk afsteken heeft veel weg van slopen, en daarom trekt het vooral mannen aan.

Omdat het stoer is. Lef tonen is voor mannen heel belangrijk, en dat doen veel mannen (en vooral jongens) dus massaal. Ik denk dat het ook met macht te maken heeft. Anderen zijn bang van vuurwerk en diegene die afsteekt, heeft de touwtjes in handen. Die ander zal wel gek zijn om dichterbij te komen. Verder is het enkel veel onnodig overlast voor de dieren, kost het bakken met geld, vallen er veel gewonden en soms zelfs doden, en is het niet goed voor het milieu. Maar blijkbaar kiezen we daar toch massaal voor om deze eeuwenoude 'traditie' in ere te houden. Je zou zeggen dat het geld 'in deze crisistijd' beter besteed zou moeten of kunnen worden. En het milieu vinden we op zo'n dag ineens totaal niet meer belangrijk. Vreemde wezens eigenlijk die mensen.

Zijn minder bang uitgevallen. Vrouwen denken eerst en dan doen. Mannen andersom en zien dus het gevaar niet zo.

Mannen nemen nu eenmaal meer risico`s. Zij hebben ook minder moeite om er geld voor uit te geven. Vrouwen moeten meestal het huishoudgeld zo verdelen dat ze uitkomen en al kunnen ze ruim hieraan uitgeven, blijft toch het" zorgen voor hun gezin" belangrijker dan het nutteloos de lucht inschieten. Ze vinden dit zonde geld en geven het liever uit aan iets duurzamers. Vrouwen zijn nu eenmaal voorzichtiger en zuinig op hun gezin. Ze zijn vooral nuchter en praktisch ingesteld. Zij zijn tenslotte weer de klos qua verzorging als er gewonden vallen. Ik ken ook weinig vrouwen die gefascineerd zijn door vuur en mannen zijn dit heel vaak wel.

Ik kan alleen maar spreken voor mezelf: ik steek geen vuurwerk af omdat ik er bang voor ben!

Mag ik dan de uitzondering zijn die de regel bevestigt? Lekker fikken, heerlijk! Maar inderdaad wel met de hersentjes er bij... En zo worden mijn dochters ook opgevoed. Ik ken trouwens meer vrouwen die graag vuurwerk afsteken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100