Hoe gevaarlijk is het om tijdens de jaarwisseling naar buiten te gaan?

Gekeken naar ''Undercover in Nederland''met Alberto Stegeman.Daar wordt je toch niet vrolijk van als je ziet welk(levensgevaarlijk)illegaal vuurwerk er allemaal in omloop is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vuurwerk is gevaarlijk, zeker als het verkeerd afgestoken wordt. Maar vuurwerk maakt jaarlijks minder slachtoffers dan bijvoorbeeld levensgevaarlijk deelname aan het verkeer, wat op zijn beurt weer minder slachtoffers maakt dan ongelukken in het huis. Je kunt ervoor kiezen om binnen te blijven, maar verreweg de meeste mensen die naar buiten gaan, lopen niets op. En zo'n reportage licht natuurlijk het ergste eruit, want dat verkoopt nu eenmaal beter dan twee uur lang kijken naar hoe iemand sterretjes afsteekt.

In elk geval gevaarlijker dan binnen te blijven. De kans dat je een vuurpijl in je oog krijgt is echter niet in een percentage uit te drukken.

Als je een beetje uit buurt van het vuurwerk blijft, valt het best mee. Als het glad wordt, kan dit gevaarlijker zijn dan vuurwerk.

Zolang je geen nylon kleding draagt en niet al te dichtbij komt zal het wel meevallen... Fijne jaarwisseling!

De kans dat je wat gebeurd is 0,0038% Wanneer je uit gaat van 630 gewonden op de spoedeisende hulp in 2008/'09 en van een inwoneraantal 16,4 miljoen. In '92/'93 was dit meer wand toen vielen er 1900 gewonden. dus dit is 0,0127 met een inwoneraantal van 15 miljoen.

Niets aan de hand als je oppast. Die Stegeman moet worsten gaan verkopen. Sensatieidioot dat het is.

Als je maar uitkijkt waar je allemaal loopt. Dan is het niet zo gevaarlijk. Maar verstandigste is gewoon bij je voordeur blijven...

Het is inderdaad zeker niet ongevaarlijk! Er zijn niet voor niets partijen die voor een algeheel verbod pleiten! Het hoort er alleen wel een beetje bij, met champagneglas op straat de buren zoenen!

Op iedere minuut van de dag is het gevaarlijk als je juist op het verkeerde moment ergens bent. Dus maakt volgens mij niet uit of het nu vuurwerk, een ladder of een zwarte kat is; jij bepaalt niet of er wel of niets gebeurd. Gevaar zit immers in een klein hoekje en je weet niet wanneer het tevoorschijn komt. Gewoon lekker genieten en niet teveel hierover nadenken. Fijne jaarwisseling!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100