Mag je als particulier op de vrijmarkt (koninginnedag) vers gesneden fruit verkopen?

Vrienden, 4 mannen van 18 jaar, willen allerlei fruit inkopen en ter plekke op de vrijmarkt het fruit snijden en in bakjes verkopen. (meloenen,appelen,druiven,mandarijnen,bananen,ananas etc.)
Lijkt mij een goed idee, maar mag dit, i.v.m warenwet?

Toegevoegd na 1 minuut:
Zonder folie uiteraard, zoals op de bijgevoegde foto.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kun je het beste nalezen op de website van de gemeente. Dat wil namelijk nog wel eens verschillen. In sommige gemeentes is het helemaal verboden, in andere mogen bijvoorbeeld voorverpakte etenswaren wel, maar zelfgemaakte niet.

QUOTE: Op Koninginnedag blijft de Verordening op de Straathandel van kracht. Dit betekent o.a. dat voor de verkoop van bederfelijke waar en/of levende dieren een bijzondere vergunning is vereist. Particulieren mogen wel blikjes of flesjes (geen glas!) fris verkopen, maar geen alcohol of bederfelijke waar. UNQUOTE Dit staat op de site koninginnedag Amsterdam. http://www.koninginnedagamsterdam.nl/spelregels.html De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) controleert op Koninginnedag natuurlijk vooral in de grote steden. Maar de regels zijn overal sinds 2002 behoorlijk aangescherpt. http://www.parool.nl/parool/nl/34/ETEN-DRINKEN/article/detail/240402/2009/05/01/Voedselinspectie-op-Koninginnedag-in-Amsterdam.dhtml Dus ik zou voor de zekerheid de gemeente bellen voor de voorwaarden voor een vergunning. En anders contact opnemen met de nieuwe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). http://www.vwa.nl/organisatie/contact