Is het een sociale verplichting om naar verjaardagen van naaste familieleden te gaan?

(Als je niet ziek bent ofzo, natuurlijk. En geen 6000km. verder woont.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, in veel families is dit een sociale verplichting. Je bepaald natuurlijk zelf of je al dan niet gaat uiteindelijk. Maar je zult er wel op aangekeken worden als je niet gaat 'omdat je geen zin had' of een dergelijke reden. Of dat terecht is? Misschien niet, maar vaak werkt het wel zo.

Als het er op aan komt, ben je helemaal niets verplicht. Je zou je alleen wel kunnen afvragen of je het zelf prettig zou vinden dat bepaalde mensen niet op jouw verjaardag komen. Het is de vraag of je van je naaste familieleden houdt. Vind je ze de moeite waard? Zou je ze willen missen? Een verplichting is dwangmatig iets moeten van jezelf, maar als je van iemand houdt, is het nooit een verplichting om iets voor diegene te doen, maar dan doe je het uit liefde voor die persoon.

Nee, dat lijkt me geen sociale verplichting. Dat bepaal je nog altijd zelf. Enige is dat de betreffende familieleden het misschien niet leuk vinden. Maar als er een familielid niet op mijn verjaardag komt, dan vind ik dat wel jammer, maar heb ik er verder geen problemen mee. Zonde van mijn tijd om me daar druk over te gaan maken. Ze zijn welkom, maar komen ze niet, dan even goeie vrienden uhh familie :-)

Hangt af van de gewoonte in de familie en in hoeverre jij hierin wil meegaan. Je weet vaak zelf wel wat men van je verwacht.