Kun je in een supermarkt, ook iets laten inpakken als een kadootje ?

Je koopt bv een fles wijn om aan iemand kado te geven. Pakken ze het dan voor je in, in kadopapier, zoals ze in de meeste andere winkels ook doen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In principe niet. Ik heb nog nooit cadeaupapier bij de kassa zien liggen in de supermarkt. Bovendien kost het nogal wat tijd en dat zou ergernis opwekken bij andere klanten. Sowieso zijn er steeds minder winkels waar cadeautjes ingepakt worden. Het is nogal tijdrovend, dus bijvoorbeeld bij kruidvat of xenos, staan inpaktafels. Dan kunnen klanten na het afrekenen zelf inpakken. Bij een aantal grote ah's zit wel een gall en gall in hetzelfde gebouw, daar kun je wel wijn in laten pakken. Ook kun je in grotere supermarkten van die papieren zakken kopen om een fles wijn in te doen. Ligt vaak direct bij de wijn.

ja en nee... ze pakken het niet voor je in (uitzondering daargelaten) maar veel supermarkten hebben bij de inpaktafel kadopapier en lint hangen zodat je het zelf leuk kunt inpakken.

Bij sommige supermarkten zoals de deen bij ons hebben ze een grote bloemenafdeling. Daar kun je je plantje of bloemetje wel mooi laten inpakken. bij andere supermarkten hebben ze vaak wel een tafel staan met cadeau papier maar dat is dan zelf service.

Bij onze AH hangt een rol kadopapier,je kunt je kadootje daar inpakken of wat papier mee naar huis nemen. Bloemen worden als je t vraagt in cellofaan ingepakt met linten. Bij andere supermarkten heb ik het nog nooit gezien.

Bronnen:
Eigen ervaring

Voor een fles wijn specifiek hebben ze meestal wijnzakken soms moet je die kopen vaak kan je die ook wel krijgen. Of te krijgen bij de sevicebalie/kassa of liggen in het wijnschap. Voor de rest ben je idd aangewezen op een inpaktafel als die er is.

Het inpakken in cadeaupapier is bij de meeste winkels afgeschaft. Slechts bij de op service gerichte speciaalzaken zal je nog de nodige aandacht krijgen voor het persoonlijke geschenk. Het is ook niet zo verwonderlijk. Iedere handeling en de verpakkingskosten worden omgerekend, waarbij het echt een centenkwestie is. Omdat wij allen uit zijn op de voordeligste supermarkt met de hoogste kwaliteit, zal men ergens moeten snijden in de uitgaven om de prijs van het aanbod zo laag mogelijk te kunnen houden. Ga voor dergelijke wensen naar de speciaalzaak en laat je verwennen met een ingepakt cadeau. Iets duurder, maar veel verzorgder. Trouwens, mooi inpakken is een kunst op zich. Het inwikkelen in een afgescheurd stuk cadeaupapier maakt er nog geen geschenk van!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100