Welke feestdagen uit andere landen die niet in Nederland worden gevierd zijn er allemaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Frankrijk is 14 juli een nationale feestdag. Op deze dag wordt de bestorming van de Bastille-gevangenis gevierd, waarmee in 1789 de Franse Revolutie begon. Toen ik jaren geleden in Thailand was maakte ik het Loi Krathong feest mee. Loi Kratong is het Thaise feest van het licht. Dit feest wordt op de avond van de volle maan in november gevierd. Hier is een site: de wereldfeestenalmanak. daar kun je heel veel feesten per godsdienst en per land opzoeken. http://www.beleven.org/feesten/

Halloween is eentje die volgens mij vooral in USA word gevierd.

op 1 mei de dag van de arbeid zijn heel veel landen vrij

Heel veel landen hebben vaak specifieke feestdagen die alleen voor dat land gelden, bijvoorbeeld onafhankelijkheidsdag. Teveel om op te noemen in ieder geval. Een bekende feestdag die wij niet in Nederland vieren is Thanksgiving (Amerika en Canada).

Veel landen hebben hun eigen feestdagen. In Suriname bijvoorbeeld hebben diverse verschillende bevolkingsgroepen hun eigen feestdag waarbij het hele land vrij is. Bijvoorbeeld: Dag van de revolutie, dag der inheemsen, Onafhankelijkheidsdag, etc.

Maria hemelvaart op 15 augustus

In Bulgarije wordt op 24 mei de dag van het Slavische schrift gevierd. Het is de feestdag van de heilige Kiril en Metodi die het schrift bedacht hebben. Verder is 8 maart, vrouwendag, daar een feestdag.

bid en boetedag in duitsland hoge zondag daar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100