Als het op oudejaars avond heel hard regent of er hangt dikke mist,mag je de avond daarna ( 1jan.) alsnog vuurwerk afsteken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat is niet toegestaan.

Lijkt me gewoon nog wel mogen.. Toegevoegd na 14 seconden: Mag alleen nog in de middag, volgens mij.

Nee. Je mag na 02.00 uur geen vuurwerk meer afsteken. Zie:

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/vanaf-jaar-...

Nee dat mag niet. De regel is dat je op oudjaarsdag vanaf 10uur en tot nieuwjaarsdag 2 uur 's nachts vuurwerk mag afsteken. Wat voor weer het ook zal worden, van deze regel word niet afgeweken. Als je op 1 jan. dus wel vuurwerk afsteekt, overtreed je dus de wet en dat kan gevolgen hebben als de politie het ziet.

Na 1 januari 2.00 is het wettelijk strafbaar om vuurwerk af te steken. Dit ook omdat sommige mensen bang zijn voor vuurwerk, en dieren. Daar moet je ook rekening mee houden.

Je hebt pech, landelijk (en soms met een regionale aanvulling) zijn de tijden vastgesteld waarop we mogen knallen. Daarbij is geen rekening gehouden met het weer. Te vroeg danwel te laat afsteken van vuurwerk betekent een kans lopen op een boete/taakstraf. Zie de link voor tips en tijden mbt vuurwerk.

Bronnen:
http://www.internetwijzer-bao.nl/vuurwerk/

Een jaar of 4 of 5 geleden was het op 31 december om 12 uur 's nachts waar ik woonde zo mistig dat je haast niets kon zien. Toen mocht in die gemeente de volgend dag het vuurwerk wel worden afgestoken. Dat is toen ook op grote schaal gebeurd.

Volgens de regels niet. Het gebeurt wel hoor, maar het mag niet. Net zo goed als dat ze hier al elke avond (!) aan het knallen zijn. Hartstikke strafbaar maar geen politie die er wat aan doet. Rottig voor de huisdieren....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100