heb sinterklaas echt wel bestaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

http://www.kennislink.nl/publicaties/de-geschiedenis-van-sint-nicolaas De geschiedenis van Sint-Nicolaas Om drie arme zusjes van de prostitutie te redden, gooide Sint-Nicolaas drie beurzen met geld door het raam. Zo konden de meisjes toch nog trouwen. Onze taai-taai poppen en chocolademunten verwijzen naar dit verhaal. De verering van de heilige bisschop Sint-Nicolaas kent een lange traditie. Of Sint-Nicolaas echt bestaan heeft is niet geheel zeker, maar er is een gerede kans. De historische figuur die model zou hebben gestaan voor de Nederlandse Sinterklaas werd volgens de overlevering ongeveer 270 na Christus geboren in de havenplaats Patara in de Griekse provincie Lycië in Klein-Azië (het huidige Turkije). Zijn Griekse naam Nikolaos betekent zoveel als ‘overwinnaar van het volk’. Hij werd bisschop van Myra en zou zijn overleden op 6 december 340. Tijdens zijn leven zou hij onder meer Jeruzalem bezocht hebben. Over zijn daden als bisschop gingen al snel wonderlijke verhalen rond die pas eeuwen later werden opgeschreven. Hij werd heilig verklaard door de Grieks-katholieke kerk en in 550 werd de eerste kerk aan hem gewijd in Istanbul, dat toen nog Constantinopel heette. De oudste en belangrijkste levensbeschrijving van Sint-Nicolaas, voorzien van een flink aantal wonderen, stamt uit ca 800.

Zeker, dat lijdt geen twijfel en hij bestaat nog steeds. Kijk op zaterdag 13 november a.s. maar eens naar onze vaderlandse televisie.....

Ha, die Anoniempjeee; Ja hoor, ik kan er persoonlijk met de hand op mijn hart van getuigen dat de Sint echt heeft bestaan. Vorig jaar nog. En het jaar daarvoor ook. En heel veel jaren dáárvoor. En als alles goed gaat bestaat hij ook dit jaar gewoon weer. Echt. Zo echt als maar kan.

ja hij heeft echt bestaan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100