Waarom komt sinterklaas vaak met de boot aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hij komt helemaal uit Spanje en met zoveel pieten en pakjes (en ook zijn paard) is de ruimte in een auto of vrachtwagen beperkt. Een boot heeft meer ruimte voor alles dat meegenomen moet worden.

Ben jij ooit wezen lopen vanuit Spanje?? Das ver.. Neen grapje. Sint Nicolaas was de beschermheilige van de zeelieden. Dit is de reden dat hij per stoomboot in Nederland aankomt

Bronnen:
http://www.mariannesweb.nl/folklore/sint.htm

Uit: De geschiedenis van Sinterklaas: "Vroeger, Sint komt namelijk al heel lang naar Nederland, had je geen vliegtuigen of auto’s. Alles ging met paarden en karren en schepen. Van Spanje naar Nederland was een hele reis met paard en wagen. Helemaal als je bedenkt dat alle cadeautjes ook nog mee moeten. De boot was het handigste. Dan kon de Sint af en toe een dutje doen terwijl de boot gewoon door ging. Toen de stoomboot werd uitgevonden kwam de Sint met de stoomboot. Dat ging weer wat sneller. Waarom de Sint nu niet met de trein of het vliegtuig gaat? Weet je nog dat de Sint beschermheilige is van de zeelui? Het is een beetje raar als je beschermheilige bent van de zeelui en dan gaat vliegen! Nee, Sinterklaas wil graag met de zeelui mee op de boot naar Nederland".

Bronnen:
http://www.allesoversinterklaas.nl/geschie...

Omdat iedereen zingt:"zie ginds komt de stoomboot", die brengt ons Sint Nicolaas en niet de bus, trein of vliegtuig. Dan hadden we wel gezongen:" Zie ginds komt het vliegtuig"!

Het paard van Sinterklaas heeft vliegangst, vandaar.

De Amsterdamse Jan Schenkman bedacht rond 1850 dat Sinterklaas met een toen hypermodern vervoersmiddel, de stoomboot, uit Spanje naar Nederland moest komen. Hij schreef ook het lied: Zie ginds komt de stoomboot. Schenkman gaf Sinterklaas een nieuwe woonplaats, hij verhuisde van Turkije naar Spanje.

Ik denk dat dit komt, omdat het liedje: "Zie ginds komt de Alpenexpress met Sint Nicolaas weer aan!" nooit echt aangeslagen is bij de jeugd;-)

omdat lopen en andere dingen te ver en te lang duurt van ´spanje´ naar nederland

Ha, die Amsterdammer; Omdat met zoveel bagage varen een stuk eenvoudiger is dan vliegen. En bovendien is zo'n aankomst aan de kade toch veel feestelijker dan wanneer we met zijn allen op Schiphol door die schuifdeurtjes moeten? En waar laat ik mijn paard tussen al die taxi's?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100