Is het inhuren van een zwarte piet /Sinterklaas nog steeds populair, en zou je het zelf doen voor je kinderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

In onze streek in ieder geval wel. Mijn zwager speelt namelijk zelf elk jaar voor sinterklaas en die zat half oktober al helemaal volgeboekt voor rondom die dagen.

Ik woon in het noorden (drente) en hier is het nog steeds populair. De kranten staan vol met advertenties van Sinten en Pieten die je kunt huren. Of je het voor je eigen kinderen ook zou doen, ligt aan het kind. Niet alle kinderen zijn gecharmeerd van een man met een gezicht vol haar en een grote rooie hoed op :) om over Zwarte Piet dan maar niet te spreken.....als ze dan ook nog es bij je thuis komen, dan is dat wel heel erg dichtbij en bedreigend en dat dan ook nog in hun eigen veilige omgeving. Maar als je kind totaal geen angst heeft, dan is het helemaal geweldig natuurlijk.

Ha, doie Lotus; Gezien de enorme hoeveelheid advertenties die ik lees en het aantal collega's dat ik tegenkom zou ik zeggen van wel. Ik kom zelf alleen bij een aantal verenigingen, clubs en wat kinderdagverblijven. Toen mijn eigen kinderen nog het rotsvaste geloof hadden heb ik de Sint nooit thuis besteld om de verwarring niet nog groter te maken. Ze zagen de Sint immers al op TV, bij de aankomst hier, op school, op de sportclub en noem maar op. Verder moet je bij een huis-aan-huissint ook maar afwachten wat je kijgt. Toegevoegd na 7 uur: Ha, DIE Lotus moet dat natuurlijk zijn. Sorry!

Het gebeurd nog steeds veelvuldig. Ik heb het nooit gedaan o.a. omdat ik elke Sinterklaas er belachelijk vind uitzien en zelfs plaatsvervangende schaamte ga voelen als ik bijvoorbeeld bij een intocht op school sta te kijken. Zo slecht als dat vaak in elkaar zit met die baard en dat haar. Heb nooit begrepen dat kinderen erin trappen. Ik zag altijd dat het een nepbaard was toen ik kind was, en ook slecht geschminkte pieten had ik door. Daarom vermeed ik ook altijd met mijn eigen kinderen al die verschillende Sinterklazen die op dezelfde tijden overal tegelijk waren.

Ik heb het 1 keer gedaan en doe het nooit meer. Na die ene keer wisten de kinderen gelijk dat Sinterklaas niet bestond! De zwarte pieten waren geweldig grappig, maar ze hadden geen Sinter- maar een Houten-Klaas genomen om de kinderen kadootjes te geven. Echt een aanfluiting. Dusse... ik zou het zelf nooit meer doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100