Wordt het paard van Sinterklaas nog steeds Amerigo genoemd?

Het viel me op dat bij het Sinterklaasjournaal de naam Amerigo niet meer genoemd wordt. Het paard dat tot dit jaar de "rol" van Amerigo speelde is met pensioen en heet in werkelijkheid ook Amerigo. Dit jaar is er dus een ander paard dat de rol van het paard van Sinterklaas speelt.
Is men daarom ook daadwerkelijk van de naam "Amerigo" afgestapt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja waarschijnlijk wel, omdat sinterklaas niet dood kan gaan denken de kinderen ook vast dat Amerigo niet dood kan gaan. Toegevoegd na 4 minuten: De 'echte' Amerigo is helaas overleden..

Jazeker, Amerigo (of Americo) wordt nog steeds Amerigo genoemd, ook in het Sinterklaasjournaal, eergisteren nog hadden ze het over dit trouwe paard en ook zijn naam werd genoemd. Het laatste nieuws is dat het paard zoek is, CDA-kamerlid Madeleine van Toorenburg uit Uden heeft een oproep gedaan aan minister Opstelten van justitie en veiligheid om met man en macht op zoek te gaan naar het paard Amerigo. Zie hier het laatste nieuws: http://www.omroepbrabant.nl/?news/1656881403/Brabantse+kamervragen+over+vermissing+paard+van+Sinterklaas.aspx En hier is de officiële kamerbrief over de vermissing: http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/brieven/2011/11/30/kamerbrief-vermissing-van-het-paard-van-sinterklaas.html

Ja hoor. Sinterklaas rijdt voor het eerst in 22 jaar op een ander paard. Dat paard heet ook gewoon Amerigo, want dat is de traditie.

Bronnen:
http://jeugdjournaal.nl/item/312113-paard-...

De naam van het paard van Sinterklaas is Amerigo Zie paragraaf 3.17 van de leidraad voor viering van het Sinterklaasfeest

Bronnen:
http://www.bing.com/search?q=NEN_0512_NEN_...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100