Hoe kan je gourmetten zonder rook?

Is er ook een methode waarbij je kan gourmetten zonder dat er rook (en de bijbehorende stank) vrijkomt? Wij gooien altijd de ramen open na afloop om het goed door te luchten, maar in de kou is dat niet altijd een pretje kan ik je vertellen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door de lucht nabij je gourmet af te zuigen via een flexibele afvoerslang. Bijvoorbeeld door de brievenbus naar buiten. De slang is net zo makkelijk als het gourmet weer op te bergen. Een buisventilator kan er ergens op een strategische locatie tussen de slang. Bijvoorbeeld nabij een wand contact aansluiting en op de gang, zodat je gezelschap de herrie niet hoeft te horen.

Nee lijkt mij het juiste antwoord. Je bent eten aan het verhitten op een gourmet, waarbij nou eenmaal dampen vrijkomen. Ongeacht de manier van verhitten (spiritus ofwel electrisch), zul je deze damp altijd houden. De enige remedie - naast luchten/ventileren - is afzuiging, zoals ook (meestal) toegepast boven je gasfornuis. Wat betreft ramen openen, neem dan met name mee dat je luchtstroom/ventilatie krijgt, dus een raam voor én achter (bijvoorbeeld) opent. Anders komt er hooguit koude lucht binnen, maar blijft de damp teven binnen hangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100