Een trein ramt een vrachtwagen aan volgeladen met duizenden diepgevroren kalkoenen. Kan je d'r als passant eentje, of misschien twee meenemen.....?

In de wijde omgeving liggen deze kalkoentjes voor het oprapen. Is het bezwaarlijk/strafbaar om d'r eentje/tweetje mee te nemen.....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Puur formeel gezien mag dit absoluut niet, ze zijn niet van jou. Maar in dit specifieke geval, waarbij men geen enkel risico zal nemen om ze in de winkels te leggen omdat je niet weet in welke mate ze al ontdooid zijn, denk ik dat men wel een oogje zal dichtknijpen.

Ja want het is stelen, het is andermans eigendom meenemen

Nee,want supermarkten verkopen t tog niet meer. Dus kan t beter een doel hebben dan dat het met het afval meegaat.

ik zou er geen been in zien er een mee te nemen, als ik geen vegetarier was. het is boven nul, dus ze ontdooien, en zijn dan eigenlijk al snel onverkoopbaar smikkel ze!

Je kan er zeker 2 meenemen, maar het mag officieel niet. Want ze zijn niet van jou. Maar ik kan me ook niet voorstellen dat de eigenaar van de vleeswaren een rechtzaak gaat maken voor het stelen van 2 diepvrieskippen, terwijl hij er toch al honderden kwijt is. Een fijne Kerst en Eetsmakelijk!!!

Ik zou de kalkoen wel eerst toevoegen; Ga je weg, of ik neem je weg. Neemt hij/zij alsnog de benen.geen man over boord. Anders heb ik in mijn rollator plaats voor 5 kilo in het boodschappennetje, en blijkt dat diepgevroren kalkoenen kunnen vliegen.

Feitelijk is het strafbaar, maar ik zou zeggen omdat ze toch al bij je thuis liggen én omdat ze boven nul zijn, de baas geen probleem gaat maken van 2 gestolen kalkoenen. Trek je er verder niks vandaan en smul er lekker van!

Juist om dezelfde reden als waarom ze niet meer verkocht worden zou ik ze ook laten liggen, een spoorbaan is nog altijd een open riool. Daarbij is en blijft het diefstal en dus strafbaar. Ik kan je dus geen smakelijk eten wensen, sorry

Gestolen waar gedijt niet, maar gestolen hier wel! Zo'n arm zwerfkalkoentje mag je best meenemen en een warm huisje in de oven geven. Dan hebben de weginspecteurs van Rijkswaterstaat ook weer een wat prettigere kerst, want minder opruimwerk. En nee, die mogen ze niet meenemen, die krijgen integriteitscursus om ze voor dit soort 'misstappen' te behoeden...

Ja, het kan denk ik wel. Anders moeten ze worden opgeruimd/weggegooid worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100