Ik mag vanwege medicijnen geen alcohol drinken. Wat is een goede vervanger van een wijntje bij het kerstdiner?

Ik vind ook weer zo ongezellig om dan als enige aan de cola te zitten. Zijn er ook non-alcoholische dranken die lijken op wijn?

Toegevoegd na 8 minuten:
Ik heb net geleerd dat er alcoholvrije wijnen bestaan. Hebben jullie misschien ook ideeën welke lekker zijn. Ik hou zelf van zoete witte wijnen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er bestaat sinds kort in Nederland alcoholvrije wijn. Via een of ander proces wordt alle alcohol uit de wijn verwijderd, waardoor het 100% alcoholvrij is, maar wel nog als echte wijn smaakt, en niet als druivensap ofzo. Ik heb een interview gelezen met die makers. Hoe het merk heet weet ik helaas niet meer. Even googlen op alcoholvrije wijn? Toegevoegd na 1 minuut: Zie bron voor een bedrijf dat het verkoopt.

Bronnen:
http://www.alcoholvrij.com/

Ik haal die altijd bij onze biologische boerderij/tuinder.. die maakt alcoholvrije wijnen uit eigen boomgaard.. Misschien zit er bij jullie ook zo iets?

Er bestaan alcoholvrije wijnen. Als je even aan het googlen slaat kun je heel wat adressen vinden, waar je ze kunt krijgen. Uit eigen ervaring: er zitten heel lekkere tussen.

Tomatensap!

Als aperitiefje zou je Crodino kunnen nemen (lekker bitter).

Bij Albert Heijn verkopen ze Merlot druivensap. Deze vindt je in de koeling, in flessen. Het ziet eruit als wijn, maar is stiekem véél lekkerder!

Water, niks is lekkerder dan wat water. Zeker bij het eten vind ik het heerlijk.

Druivensap. Dat is wijn maar dan zonder alcohol...

Een goede en lekkere vervanger van wijn is Amé. Deze 'wijn' is te koop bij de AH, hij is er in rood, rosé en wit. De witte amé vind ik het lekkerst. Ik heb hem voor het eerst gedronken toen we bij de Hare Krisna op 'bezoek' waren, zij mogen ook geen alcohol drinken en kregen we deze amé.

Appelcider. Lekker met bubbels.

Je kan tegenwoordig veel lekkere cocktails zonder alcohol zelf maken, kijk anders hier even: http://www.alleweetjesopeenrij.nl/cocktailalcoholvrij.htm

Cassis in een wijnglas is net wijn in een glas. Witte druivensap in een wijnglas is net witte wijn.Niemand zal het doorhebben.En zo kom je goed et kerstdiner door.

Je hebt tegenwoordig van die kinderchampagne. Ziet er uit als een mouserende wijntje, smaakt ook een beetje naar wijn, maar er zit geen alcohol in. Het proberen waard, zou ik zeggen.

ook in italiaanse winkeltjes of warehuizen is er cyder te koop zonder alcohol,op basis van druiven enz..zelf krijg ik migriane van hoofdpijn en van cyder zonder alchol niet.her is te vergelijken met champagne want het geeft bubbels en je hebt er lekkere zote in;vind ik lekkerder dan champagne en je word er niet zat van.ideaal dus voor de feesdagen door te brengen zonder iemand ervan merkt let op er kunnen er meerdere zijn die daar de voorkeur aan gaan geven weet ik uit ondervinding ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100