Waarom hebben veel mensen een hekel aan kerst?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat het je doodongelukkig maakt, daarom... Al dat gedoe dat je moet lachen en je vrolijk MOET voelen, ze kunnen me de ** op... De meeste mensen zijn extra depressief en er zijn de meeste zelfmoorden rond deze dagen... Zo zit dat...

Ik zou niet weten, maar ik heb geen hekel aan kerst. Ik vindt juist heel leuk, kerst met sneuw. lekkers eten. en nog veel meer...

Omdat het veelal een gekunstelde festiviteit is, waar mensen met dikke tegenzin bij elkaar gaan eten. In de pens een welbehagen, dat weer wel.

Omdat ze kerst gewoon hadden moeten laten wat het was. Een feest van de Romeinen. In plaats van alles op een dwingende manier op te leggen aan anderen... En dit feest hadden ze in 5000 voor christus dus al moeten verbieden. Dan hadden wij er in ieder geval nu geen last van...

verplichtingen.....!

Persoonlijk : Ik heb een hekel aan dingen die ik leuk MOET vinden omdat iedereen dat leuk vind. Heb jaren gewerkt met de kerst (verpleeghuis) dat vond ik wel leuk,daar deed ik de bewoners een plezier mee. Maar verplicht gezellig zitten doen omdat het toevallig kerst is, nee dat hoeft voor mij niet. Dus nu ik (tijdelijk) niet werk blijf ik lekker thuis, geen verplichtingen en niets moet. Maak er voor de kinderen nogwel leuke dagen van, maar als die de deur uit zijn eet ik gewoon boerenkool, lees een goed boek en zijn het twee gewone dagen voor me. Gelukkig heb ik een familie die zich hier gedeeltelijk in kan vinden dan wel het respecteert.

Dat komt door de kerststress; hoge kosten van eten, drinken en cadeaus, de vaste familieverplichtingen en het regelen van veel zaken, daarbij MOET het vrede op aarde zijn, en de vrede is vaak ver te zoeken.

Omdat het zo'n opgeklopt, kitscherig gebeuren is geworden. Ik hoor nu al die vreselijke Amerikaanse kerstliedjes op de radio, ik wordt er misselijk van.

ik denk dat het is omdat tegenwoordig de mensen niet zo een verband hebben met hun godsdienst maar ik zelf vind he wel leuk :)

Omdat men verplichte bezoekjes moet afleggen.

VERPLICHTINGEN!!!! ik ken maar weinig mensen die de kerst invullen naar eigen wens,want de ouders van hem komen de eerste kertdag en de tweede kerstdag moeten we naar Oma of iets dergelijks.Ik ken een gezin die er elk jaar ruzie door maken,en uiteindelijk zitten ze toch verplicht bij elkaar met een gemaakt sfeertje.Gelukkig heb ik dat zelf nooit mee gemaakt.Want we doen uiteindelijk lekker wat wij willen.En by the way ik heb er geen hekel aan ;-)

Wat een moeilijke mensen allemaal. Je bent er zelf bij hoor. En JIJ beslist wat je wel en niet wilt doen. Dus zeg niet dat je verplichtingen na moet komen. Maak er gewoon een gezellige tijd van die je op je eigen manier invult, dan zul je zien dat het best mee valt. Maar om de vraag nog even echt te beantwoorden. Ik denk dat mensen die er een hekel aan hebben vooral mensen zijn die geen nauwe band met famillie of vrienden hebben want dat is voor veel mensen tegenwoordig "de kerst"het gezellig samen zijn. En de echte kerstvierders zijn natuurlijk Christenen die de geboorte van Jezus vieren. Daar draait het uiteindelijk echt om.

Omdat ze zich dan druk maken, visite, eten, huis moet aan kant zijn. Het eten moet helemaal top zijn, uren in de keuken. Afgedraaid aan tafel zitten. Omdat ze zichzelf laten verplichten om eerst bij de ene ouders te moeten komen en dan bij de andere ouders en zo zijn er 2 dagen met verplichtingen en eten. Daarom hebben sommige mensen een hekel aan kerst. Ik ben een echt kerstmens en vond die dagen een echte verplichting, tuurlijk is het gezellig maar wil er zelf ook wat aan hebben en niet om 10 uur al op de stoep moeten staan. We zijn er drastisch tegen in gegaan, we hebben beide ouders uitgenodigd om 1e kerstdag bij ons te komen eten na een uur of 4 waren ze welkom, en de broers en zussen ook En was uiteindelijk super geslaagd, en werd tenslotte geaccepteerd. En vanaf dat moment hebben wij dit jaren volgehouden en hadden wij ook kerst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100