Welke onderwerpen zijn goed om de sfeer hoog te houden tijdens het kerstdiner met familie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Houd de gesprekken ligt van toon, maak zo nu en dan een complimentje over de kleding, haar of sieraden van de ander. Ook een compliment aan de gastvrouw/heer en het lekkere eten is een winner. ga geen politieke of religie aan en wordt nooit persoonlijk.

Vreedzame en stemmige onderwerpen....!

Leuke herinneringen die jullie samen hebben meegemaakt! :) Toegevoegd na 5 minuten: En naast onderwerpen om de sfeer hoog te houden, is het misschien ook een idee spelletjes te doen! Dat zorgt ook voor een gezellige sfeer. In deze vraag vind je daarvoor ook een hoop leuke ideeen: http://www.goeievraag.nl/vraag/leuk-kerst-thuis-volwassen-mensen.113794?p=1 Fijne kerst! :)

wat de voornemens zijn voor t komende jaar, en wat iedereen ervan verwacht...

Het afgelopen jaar bespreken

het nieuwe huisje van je neef? De nieuwe kat van je oma? Dat soort zaken

Om de sfeer hoog te houden, zou ik vakanties bespreken, waar men graag naar toe wil, of geweest is. Er komen altijd wel leuke herinneringen naar boven.

De hoogstepunten van 2010 bespreken. En haal oude herinneringen erbij, dit is altijd wel erg gezellig.

Wat wij altijd doen is dat wij iedereen (1 voor 1) laten vertellen wat het leukste was wat hij/zij heeft meegemaakt in 2010. Iedereen wordt dan blij en is leuk om te horen!

Leuke anekdotes boven halen over vroeger. Goede voornemens voor 2011. Leuke vooruitzichten. In elk geval niet praten over onderwerpen waar discussie kan door ontstaan.

Leuke jeugdherinneringen ophalen. Weet je nog wel, ik was vijf geloof ik.... Vermijd uiteraard conflictverhalen.

familie-onderwerpen en onderwerpen met een gezamenlijke overeenkomst. vakantie, winterweer-perikelen en huisdieren (als die er zijn).

Wat Christus nu te betekenen heeft.

niet over nadenken, voor het kerst diner even met elkaar praten en jezelf gewoon ontspannen laten gaan, als je je gaat fixeren op gespreksstof dan komt het niet goed. Je kunt over van alles praten - boeken/films - Gebeurtenissen nieuws - gebeurtenissen in het algemeeen - de raarste onderwerpen, zelf had ik het bij het kerstdiner over het downloaden van films en of het legaal was etc. Ik snap dat mensen dit niet echt een antwoord op de vraag vinden, maar het is echt wel het beste dat je kan doen, zelf kun je natuurlijk veel gaan verzinnen en jezelf voorbereiden, maar hier raak je alleen maar gespannen van, wees ontspannen, dan komt het echt vanzelf, je zult het zien, echtwaar! Toegevoegd na 2 minuten: Wat heel leuk is om te doen zijn spelletjes! Denk aan: Omstebeurt een paar zinnen zeggen steeds, en dan moet er een verhaal uitkomen, zulk soort spelletjes zijn vaak wel leuk om de sfeer op te voeren

Geschikt voor alle avonden met familie als bv Oudejaarsavond, waarin soms ineens zo'n rare stemming kan neerdalen als een koude deken. Brrrr. Een Raadsel, bijvoorbeeld het Raadsel van Einstein. (Een flipover of groot kladblok is erg handig hierbij). Je bent er gegarandeerd een uur of twee mee bezig, met je hele gezelschap. Er zijn 5 huizen in vijf verschillende kleuren. In elk huis woont iemand met een andere nationaliteit. De vijf personen drinken iets verschillends, roken een ander merk en hebben elk een ander huisdier. Eén persoon bezit een vis. De vraag is: wie heeft de vis? Dit zijn de gegevens. * De Brit woont in het rode huis. * De Zweed heeft honden als huisdier. * De Deen drinkt thee. * Het groene huis staat naast en links van het witte huis. * De eigenaar van het groene huis drinkt koffie. * De man die Pall Mall rookt houdt vogels. * De eigenaar van het gele huis rookt Dunhill. * De man die in het middelste huis woont drinkt melk. * De Noor woont in het eerste huis. * De man die Blends rookt woont naast degene die katten heeft. * De man die een paard heeft woont naast degene die Dunhill rookt. * De persoon die Blue Master rookt, drinkt bier. * De Duitser rookt Prince. * De Noor woont naast het blauwe huis. * De man die Blends rookt heeft een buurman die water drinkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100