Hoe werkt een fruitkuur en hoe lang duurt dat

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Simpel, het is een een crashmethode, net als alle andere manieren waarop je zo weinig eet dat je tekorten oploopt. Sommige mensen vinden het net even wat makkelijker dan helemaal niets eten maar eigenlijk komt het op bijna hetzelfde neer, vasten. Uiteindelijk schiet je er niets mee op omdat je niet blijvend aan je eetgewoontes verandert. Wat je aan gewicht verliest zit er haast net zo snel weer aan als je weer gewoon gaat eten. Mocht je toch zo'n kuur willen doen, beperk die dan tot een week om gezondheidsschade te voorkomen.

Fruitkuur Een fruitkuur gaat op dezelfde manier als een brooddieet. Om de dag wordt een fruitkuur gevolgd. Op een fruitdag krijg je minder energie (calorieën) binnen als op een gewone dag, op zo'n dag verlies je vooral vocht. Een voordeel is dat het laxerend werkt. Maar ook dit dieet leidt niet echt tot betere voedingsgewoonten. Wanneer het instellen van fruitdagen lang gedaan word, kan er een tekort aan calcium en vitamine A ontstaan evenals eiwitten. Toegevoegd na 15 seconden: bron

vraag hoe werkt een fruitkuur/ antwoord : die werkt niet 2de vraag dus overbodig

Een fruitkuur werkt niet. Sterker nog : Een fruitkuur bestaat niet. Fruit is gezond. Neem er elke dag iets van. Veel belangrijker, echt veel en veel belangrijker is, dat je de ONGEZONDE dingen achterwege laat. Laat alcohol staan, rook niet, ruim de stress uit je leven. Dan ben je al een heel eind. Neem vervolgens je appeltje of druifje op z'n tijd en eet gevarieerd. Meer heb je niet nodig. Je gaat uiteindelijk toch de pijp uit, al eet je 100 kg fruit per dag, dat helpt echt niet. Ongezonde dingen weglaten is de boodschap.

misschien is het hetzelfde als een sapkuur, het is een soort van vasten. je neemt geen vast voedsel, alleen vers sap van fruit, of groente en je mag water met citroensap of thee. zoiets kan je 1 dag doen of een hele week. na 1 dag neem je 15 gram bitterzout opgelost in water, dan spoelen je darmen schoon. je valt er vanaf maar dat zit er zo weer aan als je niet je eetgewoonte aanpast. je kunt ook elke week een sapdag doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100