Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kan een vrucht die geplukt word, ver voor dat deze rijp is. Toch nog door rijpen en meer vocht in zich krijgen?

Vb een perzik word keihard geplukt en later is deze zoet sappig hoe kan dat?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Er zijn vruchten die na het plukken nog lekker doorrijpen, zoals bananen en peren, maar ook vruchten die daar los van de moederplant meteen mee ophouden, zoals aardbeien en druiven. De eerste groep maakt een heel actieve rijpingsperiode door waarin onder meer het plantenhormoon ethyleen geproduceerd wordt.....

Lees verder!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Het is niet zo dat er vocht bijkomt in een vrucht die aan het afrijpen is terwijl hij niet meer aan de plant zit. Anders zou zo'n vrucht ook groter worden op je fruitschaal en dat gebeurt niet. De celwanden worden minder taai en het sap in de plant wordt zoeter, dat wel. Doordat de celwanden minder taai zijn, wordt de vrucht zachter.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding