Hoe kan een vrucht die geplukt word, ver voor dat deze rijp is. Toch nog door rijpen en meer vocht in zich krijgen?

Vb een perzik word keihard geplukt en later is deze zoet sappig hoe kan dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn vruchten die na het plukken nog lekker doorrijpen, zoals bananen en peren, maar ook vruchten die daar los van de moederplant meteen mee ophouden, zoals aardbeien en druiven. De eerste groep maakt een heel actieve rijpingsperiode door waarin onder meer het plantenhormoon ethyleen geproduceerd wordt..... Lees verder!

Het is niet zo dat er vocht bijkomt in een vrucht die aan het afrijpen is terwijl hij niet meer aan de plant zit. Anders zou zo'n vrucht ook groter worden op je fruitschaal en dat gebeurt niet. De celwanden worden minder taai en het sap in de plant wordt zoeter, dat wel. Doordat de celwanden minder taai zijn, wordt de vrucht zachter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100