je ziet bij potten met augurk\ zure haring e.d. vaak van die witte ronde balletjes (zaadjes?) op de bodem.. wat is dat precies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

mosterdzaadjes. Even een receptje en dan kan je over een maand of 4 heerlijk smullen van je eigen ingelegde uitjes..... Je neemt een kilo of 2-3 uien, niet te groot, die schil je. in een grote plastic bak doen met een deksel, je gooit er een flinke hoeveelheid zout op, ongeveer een mok, en een zelfde hoeveelheid suiker. Dit zet je een dag of 3 in de koelkast. Je deksel moet goed sluiten, want dit geurt.. Je leegt dit in de schone gootsteen, en je spoelt de uien goed af, en dan droog je ze grondig af. Neem Azijn (ongeveer een liter) en een zelfde hoeveelheid water. Hierin doe je inmaak kruiden, blaadje laurier, mosterdzaad, rozemarijn. Je kan blanke azijn nemen, doe er dan een pakje of 2-3 saffraan extra erbij, en breng het met de kruiden en een kopje suiker aan de kook. Je kan ook rode wijn azijn nemen, of balsamico, en dan laat je de saffraan weg. Af laten koelen, en in een goed afsluitende pot of plastic container doen met de uien, dit zet je een paar maanden in een donkere kast, of in de kelder, moet koel en donker zijn. Na een maand of twee kan je het al eten, maar na een maand of 4 beginnen ze echt lekker te worden. De blanke-azijn saffraan uien zijn geel geworden en zijn de originele Amsterdamse uien De balsamico uien zijn donker roodbruin geworden (je kan ook rode uien gebruiken voor extra kleur) Heerlijk, heerlijk en in een weckpot een uitermate uniek cadeautje, echt veel lekkerder dan gekochte uitjes in het zuur.

volgens mij zijn dat witte peper zaadjes als ze zwart zijn zijn het zwarte peper zaadje

Dat zijn óf mosterdzaadjes, óf, als ze wat groter zijn zilveruitjes. Maar ik denk toch, dat je de mosterdzaadjes bedoelt

Mosterdzaadjes zijn het niet. Dat zijn namelijk de kleinste soort zaadjes (wat zelfs al in de bijbel bekend was). Die ronde balletjes zijn gedroogde onrijpe pimentbessen, pimentbolletjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100