Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe komt het dat roomboter na een poosje donker geel word? En is dat slecht om dan nog te gebruiken?

Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Boter oxideert aan de lucht, geen reden om het niet meer te eten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Ik weet niet hoe het precies komt, maar wel dat je het dan nog gewoon kunt eten. Mijn oom vind dat zelfs veel lekkerder.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Onder invloed van licht en warmte ontstaat er een oxidatie in de boter. Hierdoor gaat het geel verkleuren. Dit heet ranzig worden.

In principe kan het niet kwaad om het te gebruiken, maar het smaakt niet lekker en je gerechten zullen naar rans smaken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing