BBQ kool is ongeschikt voor sisha door de chemicaliën, waarom kan je er dan wel voedsel mee roostere?

Het wordt afgeraden om sisha te roken met BBQ kool omdat er chemicaliën in zitten die je dan inademt. Trekken dit dan niet ook in voedsel en bijv. marshmallow?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het gaat om de rook wat er vanaf komt. Deze waait weg bij BBQ en mag niet geinhaleerd worden. Probeer je het toch? Zorg dat er dan vervoer naar het ziekenhuis klaar staat.

De BBQ-kolen worden gemaakt van hout. De kolenbranders (b.v. in Beieren) gebruiken het hout uit de bossen en stoken op een speciale manier houtskool daarvan. Deze houtskool is ook het basisproduct voor b.v. norit. Het natuurlijke houtskool bevat géén chemicaliën en de eventuele stank bij een BBQ komt eerder van de aanmaakblokjes. Het zal dus ook geen problemen geven bij het roosteren van het vlees. Voor de sisha wordt kool gebrand voornamelijk van kokosbasten. De kooltjes zijn kleiner dan BBQ-kooltjes en makkelijker aan te steken. Voor de sisha zijn wel twee soorten kool te koop. Het zijn Easylightkool en Natuurkool. De eerste bevat wél chemicaliën. De natuurkooltjes echter niet. Het verschil zit in het eventueel sneller laten branden.

Bronnen:
https://premium-hookahs.nl/waterpijp-infor...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100