Maakt olijf olie je dik?

Ik vind zoveel verschillende antwoorden op internet.
Ik neem sinds een maand elke ochtend en avond een eetlepel olijf olie. Nu is mijn vraag of je hier eigenlijk van aankomt?
Bedankt alvast!

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee zeker niet,het is heel gezond!!

Een eetlepel olijfolie heeft een verbrandingswaarde van 90 kilocalorie. Een volwassenvrouw heeft per dag 2000 kilocalorie aan energie nodig. Krijg je (over een langere periode) elke dag meer binnen dan die 2000 kilocalorieën dan kom je aan. Het teveel aan energie wordt omgezet in vet. Krijg je minder binnen dan 2000 kilocalorie dan komt het lichaam energie te kort en gaat het lichaam vet verbranden. Je valt af. Als je lichaam nu qua gewicht in evenwicht is, dus er is geen gewichtstoename of afname en je gaat per dag 90 kilocalorie meer gebruiken dan kom je aan. Om je gewicht op termijn constant te houden, moet je van iets anders wat minder gaan eten, of dat niet meer eten. Kijk maar eens in onderstaande lijst wat bij jou daarvoor in aanmerking komt.

Bronnen:
https://www.startpagina.nl/v/vraag/vraag/5...
https://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-gew...
https://drogespieren.nl/motivatie/overzich...

Hier is geen ja/nee antwoord mogelijk. Alles is altijd afhankelijk van wat je totaal eet en drinkt. Olijfolie is gezonder dan andere olie dus daar gaat het niet om. Het gaat om hoeveelheden en combinaties.

Olijfolie levert meer calorieën dan roomboter. Het bevat alleen geen 'slecht' cholesterol, dat dan weer niet. Het helpt zelfs om het 'goede' HDL cholesterol te verhogen! https://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/voedingsmiddel/?id=566 Maar verder geldt hetzelfde als voor boter: als je er meer van eet dan je verbrandt, dan word je dik. Neem je elke dag lepelwijze olijfolie in, om wille van je gezondheid, bedenk dan wel dat de olijfolieën in de supermarkt allemaal zwaar bewerkt zijn. Olijfolie is pas echt gezond als het puur om de olie gaat die uit de vrucht 'olijf' geperst wordt. Dit staat bekend als olie uit de eerste persing. Helaas is deze van de eerste persing afkomstige olie (extra viërge of - vergine) meestal niet 100% vergine...deze 'titel' is jammer genoeg niet beschermd en hierdoor mag een producent dit op het etiket zetten, zelfs als er slechts 5% 'extra vergine' in de fles zit. Pure extra vergine olijfolie wordt op een natuurlijke, koude manier geperst en gecontroleerd op zuiverheid, geur en smaak. De enige manier om pure, extra vergine olie te vinden is door de grote producenten te vermijden. Vaak is deze olie dan afkomstig van kleine bedrijfjes die rechtstreeks bij de olijfboeren inkopen, zelf persen en natuurlijk laten rijpen ( duurt zo'n 8 maanden) en dit maakt deze olie uiteraard erg kostbaar....is dus veel duurder dan de supermarktproducten. Elke dag 1 eetlepel is dan voldoende om alle goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Een goede olijfolie zal altijd in (liefst) donker glas zitten en nooit in een plastic fles. In plastic zitten weekmakers die door het vet gemakkelijk oplossen en in de olie terechtkomen. Jouw hormonen kunnen hierdoor verstoord raken. Een donkere glazen fles beschermt de olie tegen oxidatie. Een goede gezonde olijfolie koop je dus het beste in een speciaalzaak als bijv. 'oil&vinegar' https://www.oilvinegar.com/nl-nl/producten/?world=olijfolie-azijn, maar er zijn uiteraard meerdere te vinden als je even googelt. Misschien zijn er ook specialiteiten winkels of natuurwinkels bij jou in de buurt? Als je het puur voor de gezondheid drinkt dan raad ik je aan ook echt een goede, niet bewerkte olijfolie te nemen.

Bronnen:
https://energiekevrouwenacademie.nl/olijve...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100