Hoe word drop gemaakt en waarvan?

Ik zit nu een dropkogeltje te eten, en ik vraag mij af.. hoe maken ze drop? (en dropskogels en andere variaties) En wat zit er allemaal in??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Drop wordt gemaakt van de zoethoutwortelstruik. Die groeit in zonnige landen als Spanje, Italië en Turkije. Van de wortels wordt een soort pulp gemaakt en in blokken gegoten, dit heet ‘blokdrop’. Pure blokdrop is niet lekker, dus worden de harde blokken in de Nederlandse fabriek weer zacht gemaakt. Vervolgens weet de computer precies welke ingrediënten moeten worden toegevoegd om bijvoorbeeld muntdrop of griotjes te maken. In de fabriek worden zo verschillende mengsels gemaakt met bijvoorbeeld suiker, salmiak of honing. Daarna worden de verschillende mengsels in het juiste vormpje gegoten. Dus salmiakriksen in grote muntvormen, honingdropjes in bijenkorfvormpjes etcetera. Hierna moeten ze nog drogen en door een soort tunnel voor een glanslaagje. Uiteindelijk worden de dropjes natuurlijk in een zakje of een pak gedaan en kunnen ze naar de winkel. Om te controleren of de dropjes wel goed zijn, worden ze in de fabriek vaak gekeurd.

Bronnen:
http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/e...

Drop is een typisch Europees snoepgoed, dat wordt gemaakt van het wortelsap van de zoethoutplant Glycyrrhiza glabra (vlinderbloemfamilie). De zuivere vorm heet blokdrop. De blokdrop wordt dan gebruikt als ingrediënt voor de snoepjes. Voor de smaak wordt suiker of een andere zoetstof toegevoegd en salmiak (ammoniumchloride). Vroeger bond men de drop met Arabische gom, tegenwoordig doet men dit meestal met zetmeel of gelatine. Toch wordt Arabische gom in kwaliteitsdrop nog steeds gebruikt. Toegevoegd na 2 minuten: Hier een filmpje hoe ze 't maken: http://www.youtube.com/watch?v=RUPsELLlSI0

Drop wordt van de zouthout struik gemaakt. Deze struik groeit alleen in een subtropisch klimaat zoals in Griekenland, Italië, Turkije en China. Als de zoethoutstruik is geoogst worden de wortels ervan gedroogd. Daarna worden ze gewassen en gesneden en weer gedroogd. Daarna wordt het gekookt tot dikke pap. Dat gieten ze in bakken en laten ze het afkoelen. Dan wordt het blokdrop. De zoethoutwortel laten zien. Een ander ingrediënt is zetmeel. Het wordt gemaakt van aardappelen en soms ook van maïs. Zetmeel maakt drop soepel en veerkrachtig. Vroeger werd hiervoor Arabische gom gebruikt. Dat is een soort hars van de acaciaboom. Die groeit in Afrika. Twee anderen ingrediënten worden gebruikt om drop een kleur te geven. Voor zwarte drop gebruiken ze norit. En voor bruine drop karamel. Ze gebruiken ook zout, maar dat is geen keukenzout. Dat zout noemen ze salmiak. Dan worden er nog verschillende kleur, geur, Smaak stoffen gebruikt. Bijvoorbeeld honing, anijs, eucalyptus, pepermuntolie, menthol. De laatste stof geeft een hete smaak.

Bronnen:
http://www.scholieren.com/werkstukken/22510

Er zitten verschillende ingredienten drop. De belangrijste is arabisch gom.

Drop, in de vorm van ingedikt zoethoutextract, bestaat al heel lang. Niemand weet echter hoe en wanneer ons nationale snoepgoed precies ontstaan is. Het stamt vermoedelijk uit de tijd van de oude Grieken en de Romeinen. Aanvankelijk werd het gebruikt als medicijn. Het werd verwerkt in hoestdranken en ook toegepast als medicijn tegen maagzweren. Daarnaast werd het gebruikt als een grafgeschenk, zo werd bijvoorbeeld in het graf van Toetanchamon (1358 v. Chr.) zoethout gevonden. Door de eeuwen heen veranderde het karakter van drop, doordat men er zouten, menthol, honing, salmiak en andere natuurlijke smaakstoffen aan toe ging voegen. Drop wordt hoofdzakelijk gebruikt in de vorm van dropjes. Drop is populair in Engeland (Engelse drop), Scandinavië, Finland, Noord Duitsland en met name in Nederland. Bron: food-info.net

drop wordt gemaakt van de zoethoutstruik. deze groeit in warme landen, Spanje, China etc. hoe drop gemaakt wordt, daar is al antwoord op gegeven.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Drop en...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100