Groenten TGT over datum. Nog eetbaar?

Hallo, ik heb van de AH een zakje voorverpakte en gesneden hollandse wokgroenten gekocht, maar dit is één dag over de datum (TGT). Zou ik het toch nog op kunnen eten vandaag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Meestal wel, maar hangt ook van meerdere factoren af. Zoals hoelang de groente ongekoeld onderweg is geweest van de supermarkt naar jouw koelkast en bij welke omgevingstemperatuur dat transport plaats vond. Daarnaast is ook van belang waar je de groente in de koelkast hebt opgeslagen. In principe zou dit onderin de koelkast moeten zijn, waar de temperatuur het koelst is. Kijk eens goed naar het product. Is de boel aan het verslijmen? Zijn de groene bladgroenten nog mooi helder groen, of inmiddels donkergroen geworden? Maak de verpakking open, en ruik er eens aan. Ruikt het nog vers? In de meeste gevallen kun je het nog prima eten, ook al zou het een paar dagen over datum zijn. Let wel even extra goed op indien er ook paddenstoelen in de verpakking zitten. Van bedorven paddenstoelen kun je namelijk goed ziek worden.

Is de groente nog stevig of juist papperig aan het worden? En hoe ruikt het? Soms kun je het ondanks de overdatum na het gewassen te hebben goed eten. Soms ook niet. Bij de Hollandse wokgroente ben ik niet bang voor het bederven van de wortel, maar wel voor de prei.

De tht datum is de datum tot wanneer de leverancier de kwaliteit van het product garandeert. Dat is iets anders dan dat het product niet meer eetbaar is. Ga daar dus niet automatisch van uit en controleer gewoon of de groente nog lekker oogt en ruikt

Vaak kan dit nog prima. Kijk goed naar de groenten in het zakje, en naar het zakje zelf. Staat het zakje erg bol (dat hij bijna knapt)? Dan is het niet goed meer Verder moet je de groenten goed beoordelen. Zien ze er nog goed uit? Dan ruik je er ook even aan. Is dat ook goed? Dan kun je het hoogstwaarschijnlijk nog prima eten. Eventueel kun je een stukje proeven (bij slechte smaak uitspugen) Is het allemaal prima? Dan kun je de groenten prima eten!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100