Hoe smaakt mens?

Ik heb gelezen in een boek (van Oliver Sachs- Het eiland der kleurenblinden), dat mens waarschijnlijk smaakt als Spam. (ingeblikt vlees, hier heet t Smac) Dit was gebaseerd op het feit dat voormalige kannibalen van een eiland (in Polynesië) , nadat ze gestopt waren met koppensnellen, verzot werden op Spam.. Bestaan er nog andere bronnen die de smaak van mens beschrijven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat kannibalisme als taboe geldt, is er vrij weinig bekend over hoe mensenvlees nu precies smaakt. William Buehler Seabrook, een journalist, heeft naar eigen zeggen in of vlak voor 1931 vlees geconsumeerd van een gezond persoon die in een ongeluk was omgekomen. Hij vond de smaak en structuur van het vlees erg op kalfsvlees lijken. Ook ontbraken volgens hem de sterke bijsmaken die bijvoorbeeld varkensvlees, geitenvlees en wild hebben. De Japanse kannibaal Issei Sagawa, die in 1981 de Nederlandse studente Renee Hartevelt vermoordde en delen van haar vlees rauw consumeerde, vond het vlees 'zacht als tonijn'. Het leek volgens hem te smelten op zijn tong.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kannibalisme

NIET VOOR DE ZWAKKE MAGEN ONDER JULLIE: Hier het eten van placenta. Yak. Ze zeggen dat het eigenlijk op geen enkel soort dierenvlees lijkt, kwa smaak. Het meeste nog op kalfsvlees.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=pIs9VLDRCPQ

Niet lekker waarschijnlijk. Als een haai kan kiezen tussen een zeehond of een mens, kiest hij de zeehond. Als een leeuw kan kiezen tussen een gazelle of een mens, kiest hij de gazelle.

de smaak en structuur van het vlees schijnt erg op kalfsvlees lijken. de sterke bijsmaken die bijvoorbeeld varkensvlees, geitenvlees en wild hebben ontbreken.

Ligt aan het ras,geslacht,voormalige voeding,dus is niet uit te leggen! Men zegt wel,dat de muis (van de hand) het lekkerst smaakt. Maar daar heb ik geen ervaring mee! Ik ben nooit verder gekomen dan likken! En dat vond zij lekker.

Mensen vlees schijnt nogal zoet te zijn.

Hoewel de meeste mensen niet verder komen dan het eten van de eigen nagels of eeltrandjes, komt kannibalisme nog steeds voor. Max Westerman vertelt in zijn meeslepende boekje In alle staten met enige trots dat hij in New York vlakbij de anthroploog Tobias Schneebaum woonde, beroemd vanwege zijn verhaal over een kannibalenstam in Peru waar hij een hapje mee-at. Westerman vroeg zijn buurtgenoot waar het nou naar smaakte: naar varkensvlees, zei Schneebaum.

Bronnen:
http://www.foodlog.nl/cafe/bericht/hoe_sma...

Waarschijnlijk net als aap. En dat schijnt een beetje zoet vlees te zijn. Er zijn wel getuigenissen van mensen die een ander mens uit nood hebben moeten opeten. Iets in de Andes in een sneeuwstorm, neergestort met een vliegtuig. Een van de kou gestorven mens gegeten. Bah, moet er helemaal niet aan denken.

Ik zou zeggen probeer het uit (: Oké, niet grappig ..

Bronnen:
...

Ik zag gisteren toevallig in de film Blooddiamond dat mensenvlees naar Bavianen vlees smaakt. naar apen vlees dus. Geen idee hoe dat smaakt maar in sommige landen staat het op het menu.

vrouwen smaken zo anders dan mannen let er op mocht je gaan proeven

KASSEL - Het smaakt als varkensvlees, al is het wat scherper, krachtiger. Dat zei Armin Meiwes, beter bekend als de kannibaal van Rothenburg, gisteren in een televisie-interview bij RTL ‘Extra Spezial’. Toegevoegd na 1 minuut: Oh, het is wel uit 2007, dus het is niet meer zo 'gisteren' :-)

Bronnen:
http://www.vleesmagazine.nl/nieuws/mensenv...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100