Waarom wordt mijn gehakte/gepureerde knoflook groen?
Ik heb eergister een flinke pot met knoflookpuree / gehakte knoflook gemaakt. Dit heb ik in een schoongemaakte en uitgekookte weckpot gestopt en in de koelkast gezet. De knoflook was nog helemaal vers en heb ik gemaakt door alle teentjes van hun velletjes te ontdoen en in de keukenmachine te vermalen. Nu zag ik gister dat na een nachtje koelkast mijn knoflookpuree felgroen is geworden. Niet op een bedorven manier, want de geur is nog goed en er is geen sprake van schimmel of iets in die trant. Ik heb het even opgebakken met wat groente en ook de smaak is nog gewoon zoals het hoort te zijn. De kleur is dus als enige veranderd en lijkt in mijn optiek bijna op de kleur van geoxideerd koper. Dit terwijl gehakte knoflook uit de supermarkt toch altijd gewoon witgelig is. Nu weet ik wel dat daar een hoop conserveermiddelen bijzitten, maargoed...
Iemand die weet wat dit is, hoe het komt en of het schadelijk is?
en stond ook nog tijdens werktijden in de hitte in de buurt van de kookplaat. (en verdween daarna weer gewoon in de koelkast als er nog over was). Van de eventuele botulisme wist ik niet. En we hebben nooit problemen gehad met ziek geworden mensen of de Keuringsdienst, zoals die toen nog heette.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.