Warm brood snijden?

Hoe kun je het beste warm brood/stokbrood snijden?
Als het net uit de oven komt en je wilt het snijden dan druk je hele brood in elkaar met snijden zelfs met een electrisch mes. Hoe kun je dit voorkomen?
Niet zeggen dat ik het moet laten afkoelen want dat weet ik al.

Weet jij het antwoord?

/2500

Gebruik een gekarteld mes en zet niet te veel druk tijdens het snijden. Laat het mes het werk doen. Op die manier wordt het brood zo min mogelijk ingedrukt.

Geen druk uitoefenen tijdens het snijden, gewoon zachtjes zagen. Bij die goedkope stokbroodjes die je zelf moet afbakken snij ik ze in 4 stukken en dan door de lengte lengte en dan het Zo krijg je half ronde stukjes met meer smeer oppervlak. Vooral deze broodjes zijn een crime om ze normaal te kunnen snijden als ze warm zijn dan plakken ze aan elkaar en er blijft niets van over, en heb je bijna alleen de korst.

Vooral erg rustig zonder druk. Bakkerij ervaring

Eerst even een paar minuten wachten!! en daarna, zoals hierboven beschreven, met een scherp kartelmes, en dan het mes zn werk laten doen.

Als je stokbrood eerst bovenop insnijdt (alsof je plakjes snijdt) , ongeveer 1 cm diep, voordat je t in de oven doet, dan kan je er meteen uit de oven sneetjes van snijden...

Het beste werkt een snijmachine. Ook hier niet te veel druk, want ook dan druk je je brood in elkaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100