Worden eieren hardgekookt verkocht? zo nee, waarom niet?

Er wordt veel voor de minder actieve kok voorbereid, soepballetjes gedraaid en al kunnen zo de soeppan in, gehaktballen gedraaid en al kunnen zo de braadpan in!
Maar niet eerder heb ik gekookte eieren te koop zien liggen in de supermarkt? waarom niet, is zoveel makkelijker dan ze zelf te moeten koken eerst.

Toegevoegd na 3 uur:
Ik heb het niet over eenden- ooievaars- struis- of kwarteleieren... Ik bedoel kippeneieren.
Zo stonden er in mijn oude stamkroeg nooit pinda's maar wel af en toe een grote schaal met hardgekookte eieren.

Toegevoegd na 6 dagen:
Bedankt allemaal!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de supermarkt worden alleen tegen de paasdagen {nu} gekookte geverfde eieren verkocht. Voor de rest van het jaar is het niet interessant en te duur, om gekookte eieren te verkopen.. Je kunt ze wel o.a. bij de Makro kopen in emmers.

Gekookte eieren worden gebruikt in koude gerechten. Ze worden dus thuis niet meer opgewarmd, zoals dat bij (voorgegaarde) gehaktballetjes wel zo is. Een gekookt ei is echter niet lang meer smakelijk nadat hij gekookt is. De dag erna beginnen ze al te ruiken.

Kwarteleieren kan je wél hardgekookt kopen . Deze zitten dan wel onder een vloeistof (ik vermoed water) in een bokaal .

Het blijkt dat een Britse winkelketen - de Happy Egg Company - in 2009 getracht heeft gepelde en voorgekookte eieren op de markt te brengen. Er zaten 2 stuks in een verpakking maar mensen klaagden over de geur en te veel water in de verpakking. In augustus van 2013 heeft een andere Britse keten, Waitrose, het nogmaals geprobeerd. Elk ei wordt apart verpakt samen met een speciale geurabsorberende pad. De houdbaarheidsduur staat op 8 dagen (wat verwacht mag worden). Elk ei kost zo'n 84 eurocent (69 pence). Uit het bovenstaande (met als bron de Daily Mail) blijkt dat het momenteel niet goedkoop is om voorgekookte eieren te kopen en dat is dan ook een mogelijke reden dat de supermarkten hier zich er nog niet aan gewaagd hebben. Ook de geur wordt dus als zeer vervelend aangemerkt, maar mogelijk heeft Waitrose dit probleem opgelost. Mocht het een success (of in ieder geval rendabel) worden in het VK, mischien dat het dan ooit nog naar NL overwaait. Het opzetten van een productielijn voor zo'n nieuw product is natuurlijk ook een investering en werkt als een barrière aangezien men deze investering niet wil maken voor een product waarvan ze niet redelijk zeker zijn dat het aan zal slaan. Maar persoonlijk zou ik toch de eieren zelf kopen als ze de prijs niet omlaag kunnen halen voor voorgekookte eieren!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100