Waarom moeten voedingsmiddelen eerst helemaal afgekoeld zijn voordat je ze in de ijskast mag doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

dan is t temperatuur verschil in de korte tijd minder groot en gaan je vitamines niet zo gauw dood

Omdat je gevaar loopt dat andere levensmiddelen in dezelfde koelkast te warm worden. Dat kan de koelkast niet allemaal aan.

Dit wordt aangeraden omdat de temperatuur binnen de koelkast te hoog wordt. Dit komt de andere producten die in de koelkast staan niet ten goede. Ook kost dit veel (onnodige) energie. In verband met bacterievorming is het wel belangrijk dat je het eten zo snel mogelijk koelt Tips om eten snel en veilig af te koelen: Heb je restjes of een extra portie gekookt, hou het deel dat je wilt bewaren dan meteen apart. Laat het gerecht binnen een uur afkoelen. Je kunt de afkoeling eventueel versnellen door het in een bak ijskoud water te zetten of het in kleine porties te verdelen. Zet het gerecht wanneer het afgekoeld is in de koelkast of vries het in. Bewaar het gerecht niet langer dan 2 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries. Als je de restjes gaat eten, breng de etenswaren dan snel op temperatuur en verhit het door en door" Voor meer tips en informatie: zie bronnen

Bronnen:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/...
http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-veil...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100