Kalkoenfilet is een week over de datum. Het pakje is nog dicht. Het ziet er nog prima uit en ruikt niet. Kan ik dit nog eten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alles kan, en als dit het enige eten is dat je tot je beschikking hebt zou je het gewoon moeten proberen. Verstandig is het echter niet. Het voedingscentrum raadt iedereen sterk af vlees te eten dat over de datum is. En dat is niet voor niks, je weet nooit zeker of je weerstand niet toch iets minder is en een voedselvergiftiging kan vergaande gevolgen hebben (als is dat meestal niet zo gelukkig, maar je zult die ene maar zijn, neem je dat risico?) Dit is dus een kwestie van afwegen, de kans dat je er vreselijk ziek van wordt is mogelijk niet 100% maar gezien de risico's dat het wel zo bedorven is dat je er ziek van wordt, is het zeer onverstandig dit toch te eten. Het is een fabeltje dat je nooit ziek kunt worden van vlees dat je niet ruikt (en dat weet je ook pas zeker als je het pakje openmaakt en het vlees snijdt. Op eigen initiatief zeg, ik, 1 dag over de datum is een redelijke gok want ze moeten speling houden met die datum. Maar een product dat na verpakken slechts een paar dagen houdbaar is, een week over de datum eten valt onder de waarschuwing in de link. Te veel eten weggooien is natuurlijk zonde maar je kunt beter dit weggooien en je voornemen nooit meer te veel te kopen en beter op de data te letten. Dan doe je op deze ene keer na, niet meer mee aan eten weggooien maar loop je zelf geen risico. Toegevoegd na 3 minuten: Zie de tweede link, niet bedoeld als bangmakerij maar om de ernst van de zaak te benadrukken. Er vallen elk jaar doden door een voedselvergiftiging

Bronnen:
http://www.deondernemer.nl/binnenland/2234...
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie...

Ja hoor. Dat is ook hetgeen dat je zelf kan doen. Ruiken en proeven. Vlees gaat echt stinken als het bedorven is.

realiseer je dat vleeswaren bewerkt vlees is en dat het beperkt houdbaar is (ondanks de toegevoegde conserveermiddelen) Een richtlijn is: kijk naar de datum op het etiket. te gebruiken tot moet je strikt volgen. Staat er uiterste houdbaarheidsdatum dan kun je het zelf nog beoordelen. Die datum stelt de fabrikant als garantie voor het behoud van smaak, structuur, kleur ed. Vooral van vlees en vis over de datum kun je erg ziek worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100