Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Vanillebanketbakkersroom wordt ook wel creme pastissiére genoemd.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Dit is al een zeer oude term, maar klopt wel. In de bakkersschool (België) werd in de jaren 60 al gele room gebruikt.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
bedankt

Andere antwoorden (4)

Dat ken ik als banketbakkersroom.
(Lees meer...)
10 jaar geleden
ronron1212
10 jaar geleden
Helemaal juist Rieneke1
als je dit zelf wil kopen kan je het vaak kopen onder de naam gele room dit is in poedervorm
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ik ken het ook als puddingroom.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Mijn vader kookte die vroeger zelf, toen kon je het vergelijken met gewone pudding. Na lichte afkoeling werd er bloemsuiker over gestrooid dat onmiddellijk smolt en een dun laagje suikerwater achterliet. Dit was om de harde velvorming te voorkomen.
Mijn broer die later de zaak overnam kocht gewoon poeder dat speciaal voor bakkers/banketbakkers in de handel was. Melk koken, poeder er onder roeren en klaar.

De benamingen: banketbakkersroom of gele room, in België gebruikt men nog vaak pudding.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding