hoe heet dat gele spul in een puddingbroodje ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vanillebanketbakkersroom wordt ook wel creme pastissiére genoemd.

Bronnen:
http://koken.vtm.be/recept/creme-patissier...

Dat ken ik als banketbakkersroom.

als je dit zelf wil kopen kan je het vaak kopen onder de naam gele room dit is in poedervorm

Ik ken het ook als puddingroom.

Mijn vader kookte die vroeger zelf, toen kon je het vergelijken met gewone pudding. Na lichte afkoeling werd er bloemsuiker over gestrooid dat onmiddellijk smolt en een dun laagje suikerwater achterliet. Dit was om de harde velvorming te voorkomen. Mijn broer die later de zaak overnam kocht gewoon poeder dat speciaal voor bakkers/banketbakkers in de handel was. Melk koken, poeder er onder roeren en klaar. De benamingen: banketbakkersroom of gele room, in België gebruikt men nog vaak pudding.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100