is er een verschil tussen witte en bruine eieren op de kleur na dan

Weet jij het antwoord?

/2500

[quote=http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=956] Verschillend uitzicht, dezelfde inhoud Je hebt de keuze tussen witte, bruine en blauw-groene eieren. De kleur van de schaal wordt bepaald door het ras van de legkip. De samenstelling vertoont daarentegen weinig variatie. Een ei bestaat voor ongeveer 74 % uit water en voor ongeveer 12 % uit eiwitten van een goede kwaliteit. Daarom kan een ei gerust eens een portie vlees of vis vervangen. Ook het vetgehalte is relatief constant: namelijk 9,8 g per 100 g ei. De hoeveelheid vet concentreert zich voornamelijk in de eidooier. Het wit van ei bevat slechts sporen vet. Daarnaast is een ei een goede bron van de vitaminen A, D, E en K, de vitaminen van de B-groep en ijzer. [/quote]

Alles is hetzelfde, alleen de kleur is anders...

Nee.

Het enige verschil is dat het bruine ei van een bruine kip komt en een wit ei van een witte kip. Het ei zelf is overigens hetzelfde.

nee,alleen de kleur is anders de smaak is hetzelfde

de schil van een bruin ei is dikker dan dat van een witte.

de voedingswaarde van de eieren zijn het zelfde, behalve als de kippen extra en apart voer hebben gekregen. dan kan de dooier donkerder of lichter van kleur zijn. hebben ze extra vitamine gekregen, dan vindt je dit ook weer terug in het ei.

In algemeenheid zijn ze hetzelfde zij het dat bruine eieen over het algemeen iets groter zijn dan Witte eieren dit omdat de bruine leghorn waar de meeste bruine eieren leggende kippen uit voortkomen iets groter zijn dan de witte die uit de witte rassen voortkomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100