Hoe en waarmee kun je die puntjes brie uit de supermarkt het beste tot plakjes snijden?

Wat voor soort mes kun je daarvoor het beste gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat gaat het beste met een kaasmes ; een scherp mes met kleine karteltjes, dat voor het grootste deel van het oppervlak van het lemmet opengewerkt is. Ook een kaassnijplankje met een draad in plaats van een snijvlak voldoet uitstekend. Als je geen kaasmes of snijplankje hebt, kun je ook een gewoon scherp koksmes even in de boter steken zodat het wat vettig wordt, en daarmee de brie snijden. Die zal dan ook minder plakken.

met een kaas/brie mes.

Het mes zal niet veel uit maken, het gaat vooral om de dikte van de plakjes die je snijdt. Deze moeten niet te dun zijn omdat de Brie zo plakkerig is dat de relatieve dikte van een mes dan niet meer goed door de massa heen komt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100