Grookte zalm nog wel houdbaar, maar koelkast stond op 8 graden. Wat nu?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

8 graden in de koelkast is te hoog om etenswaren langere tijd te bewaren. Begin in ieder geval om de temperatuur naar beneden te draaien tot 3-4 graden. Als de zalm in vacuumverpakking zit, nog een restbewaartijd heeft, en geen opgebolde verpakking, kan je het pakje openmaken en een geur/smaaktest doen. Indien er geen bijzondere afwijkingen te bemerken zijn, zou de zalm nog goed zijn voor consumptie. Als je het niet helemaal vertrouwd, weggooien.

Gerookte Zalm moet je bewaren bij een temperatuur van maximaal 7 ºC. Dan is de gerookte zalm +- 2 dagen houdbaar. Mocht je koelkast hoger dan dan is het verstandig om het weg te gooien. http://eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/22003-voedsel-bewaren-tips-houdbaarheid-hoe-lang-welke-plek.html

Ik zou geen risico nemen en het weggooien, je weet het maar nooit met vis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100