Waarom kraken de verpakkingen van snoep en koek altijd zo?

Verpakkingen van lekkere dingen zoals snoep en koek maken altijd verdacht veel geluid.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat hebben ze speciaal zo gemaakt zodat ouders het goed kunnen horen als de kleine stiekum aan het snoep en koek zit;-)

Dat komt omdat dat plastic zo HARD is... Als dat maar een heel klein beetje dikker was dan kon je ermee snijden zo hard als dat is... Hoe harder het is hoe meer geluid dat het maakt, een boterhammenzakje is zacht dat rekt ook... Maar dat krakerige spul is keihard en rekt totaal niet...

Dat heeft uiteraard niet te maken met de 'hardheid' van het materiaal, je voelt al hoe zacht dat is. Waar het wel mee te maken heeft, is dat de kunststof zich niet in elke vorm wil laten brengen. Althans niet geleidelijk. Dat gebeurt met schokjes, steeds klappen kleine oppervlakjes met een tikje om bij het vouwen. Al die tikjes klinken samen als gekraak.

Omdat cellulosevezels die lawaaierige eigenschap hebben. Het is veel stugger als plastic.... Want, cellufaan dat is het!

Dat is een strategische keuze van de snoepfabrikant, hij gokt er op dat iedereen die het hoort ook trek krijgt zodat hij meer kan verkopen.

Dat wordt speciaal gedaan om je mede bioscoop bezoekers te irriteren,als je eens een gezellig avondje uit bent.

ja kan snoep beter niet in stoffen verpakking doen, of iets anders vreemds. plastic is heel goedkoop en je koekjes blijven het langst goed. bovendien trekt de smaak van de verpakking niet in je eten. (bij rubber of papier wel =p)

Het heeft te maken met het materiaal van de verpakking. De kunsttoffolie moet zuurstof en waterdamp dicht zijn om de koekjes/snoepgoed de vereiste houdbaarheid te geven: deze houdbaarheid is meerdere maanden dus de folie moet goed afdichten. En dan komt je aan een wat dikker en stugger materiaal dat flink knispert wanneer je er aan zit.

Dat heeft men gedaan om de kans van diefstal te verkleinen. het kraakt als je het achter de jas verstopt en daardoor is de kans al iets kleiner dat je het meeneemt zonder te betalen.

Dat is het inbraakalarm tegen koekjes-jattende kids! hm, ze hadden dan eigenlijk de krakende koektrommel uit moeten vinden :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100