hoe maak je churros?

Bij sommige oliebollen kramen heb je van die (Spaanse) churros. Ik vind ze echt heel lekker maar hoe kan je ze zelf maken?
Bedankt alvast!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ingrediënten 2 eieren 50 g boter 1 tl kaneel 25 g suiker 175 ml zonnebloemolie 125 g bloem poedersuiker, om te bestrooien Bereiding Bereiden 1. Verhit in een steelpan 150 ml water met de suiker, de boter en een mespunt zout. Voeg, als de boter gesmolten is, in 1 keer de bloem erbij. Roer net zo lang tot het deeg loslaat van de pan en een bal vormt. Neem van het vuur en voeg 1 voor 1 de eieren toe en de kaneel. Roer tot een glad beslag. Laat een beetje afkoelen. 2. Verhit de olie tot 180 °C in een ruime pan. De olie is heet als een stukje brood in 15 sec. goudbruin is. Schep het beslag in de spuitzak en spuit op een stuk bakpapier reepjes van ca. 10 cm lang. Laat ze voorzichtig per ca. 5 stuks in de hete olie glijden. Bak de churros goudbruin in 4-5 min. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Houd de churros warm onder aluminiumfolie. Bestrooi op het laatste moment met poedersuiker.

Je kan dit zien op bijgevoegde link: http://www.kookse.tv/recept/spaanse-churros Churros voor 4 personen • 200 gr. bloem • 75 gr. boter • 2 theel. bakpoeder • 2 eieren (losgeklopt) • 1 vanille peul Voor erbij • 50 gr. basterd suiker • 2 passievruchten Bereidingswijze 1. Smelt de boter in een pan met 250 ml water. Breng aan de kook. Haal van het vuur en voeg in 1 keer bloem , bakpoeder en het merg van de vanillepeul toe. Roer goed door en zet weer op gematigd vuur. 2. Verwarm het deeg 3 minuten al roerende. Haal weer van het vuur en laat wat afkoelen. Voeg de losgeklopte eieren toe. Roer door tot een gladde massa ontstaat. 3. Vul een spuitzak met een steropening van 1cm en vul deze met het deeg. 4. Verwarm de olie in een frituurpan tot 180C en spuit het deeg in de hete olie. Bak de churros tot ze goudbruin zijn. (ca. 4minuten). 5. Serveer de churros met basterd suiker of kaneelsuiker of warme chocolade en passievrucht.I

http://www.youtube.com/watch?v=OvFZBvFWCMc&feature=fvwrel Op dit filmpje zie je stap voor stap hoe ze die in Spanje maken. Ze gebruiken slechts water dat ze in een pannetje op het vuur zetten met daarin opgelost wat zout. Daar wordt wat olijfolie doorgeroerd en dan wordt het aan de kook gebracht. Als het kookt, zet je het vuur laag en dan wordt alle bloem erbij geroerd met een houten lepel en je blijft krachtig roeren op het vuur zodat je een soort branddeeg krijgt. Het deeg moet dan als een bal samengeroerd worden en van het vuur afgehaald, nog wat geroerd worden om het af te koelen. Je kunt er evtl. nu ook 4 losgeklopte eieren, beetje bij beetje krachtig doorroeren tot je een gelijkmatig glanzend deeg hebt. Je moet dan wel minder water in het pannetje doen en wel ga je dan uit van 150 ml. en je neemt dan ook 150 gr. bloem. Daarna wordt het in een spuitzak gedaan en in lange repen op een bakblik ofzo gespoten. Door midden geknipt en de stukken deeg worden daarna zo'n 3-5 min. gefrituurd. Tot slot lekken ze uit op keukenpapier en worden ze bestrooid met fijne suiker. De hoeveelheden; 350 ml. water, 175 gr. bloem, zonnebloemolie of kokosolie om te frituren, poedersuiker of fijne kristalsuiker. Om ze meer smaak te geven als deeg, kan je in het water bij het zout ook citrusschil en suiker doen en mee aan de kook brengen. Wel het stukje schil verwijderen als je de bloem gaat toevoegen.

· Ze zijn echt heerlijk heeft iets weg van smoutebollen vind ik ,misschien heb je hier ook iets aan 2,5 dl water 5 eetl.zonnebloem olie 1/2 theel.zout 200gr.bloem poedersuiker kaneelpoeder olie om te bakken Spuitzak pan met verse olie om te bakken Breng het water met zout en de zonnebloem olie aan de kook voeg de bloem in een keer er bij en roer met een houten lepel tot een gladde stevige massa ,laat het deeg iets afkoelen en doe het in de spuitzak.maak de olie warm, ,ongeveer 3cm.zonnebloem olie in de pan Spuit 3a4 slierten in de olie,,ze zetten nog wat uit,,en bak ze goudbruin en keer ze voorzichtig om Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze rijkelijk met poedersuiker en wat kaneelpoeder ,en serveer ze warm

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/recepten/1372549/Churros

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100