Hoe moet je frituren?

Ik ben nu alleen thuis en ik mag patat enzo frituren maar hoe moet het eigelijk precies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat ik altijd doe is de friet minstens een half uur van tevoren uit de vriezer halen en op het aanrecht uit elkaar leggen zodat het alvast kan ontdooien, hetzelfde met de frikandellen of kroketten of andere snacks, je hebt dan als voordeel dat het vet niet zoveel afkoelt en het voorkomt meteen dat spatten en soms enorm bruisen van het frietvet. Vervolgens de frietpan aan , wanneer deze op temperatuur is even het mandje omhoog, friet erin en langzaam laten zakken. Ik zelf houd als gemiddelde 4 minuten aan, als je nieuw frituur olie hebt duurt het langer om mooie krokant en bruin gebakken frietjes te krijgen . Friet en snacks kun je het beste in 2 aparte bakken frituren, omdat de snacks er voor zorgen dat je de olie sneller moet verversen vanwege al die kruimels van kroketten die achter blijven

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100