Wat is precies dikmakend voedsel?

specifiek dikmakend voedsel. Ik begin wel:
* - Lasagne - *

(ik snap natuurlijk wel dat je van één hap niet aan zal komen)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alle voedsel waar veel calorieën (vetten of suikers/koolhydraten) inzitten zijn 'dikmakend'. Als je ze echter normaal en met mate eet, is er niks aan de hand, zolang je ook maar voldoende vezelrijke en calorie-arme voeding binnenkrijgt (groente en fruit) en eiwitten die je nodig hebt voor spieropbouw. Lasange of pizza kun je modder- en moddervet maken (vooral als je een beetje 'uitschiet' met de kaas) , maar je kunt ze ook uitermate gezond en zelfs mager bereiden. Wanneer je moet afvallen, zijn het voornamelijk de vetten e de heel koolhydraatrijke voeding (slechte koolhydraten zoals in wit meel) die je weg moet laten. Wanneer je echter moet aankomen, zijn het niet juist die vetten en koolhydraten die je moet eten. Ook dan zijn het de goede equivalenten die je meer moet eten. Een slagroom- patat - speklap- en wittebrood-dieet is ook voor iemand die te mager is niet gezond.

Als je vermagerd of je bent van jezelf al mager, dan moet je eerst altijd uitsluiten dat het geen medische oorzaak heeft. Dus kan je het beste langs de huisarts gaan. Deze kan je tevens eventueel doorverwijzen naar een dietiste. Voedsel waar je van bijkomt is meestal proteinerijk. Koolydraten en eiwitten zijn heel belangrijk, brinta en havermoutpap is bijvoorbeeld ook heel goed, rijstevla. Als je producten koopt, kan je beter voole produten kopen, dus volle melk ipv halfvolle melk. Je hebt ook van die speciale proteine shakes. Deze zijn te koop bij drogisterijen maar ook bij de apotheek.

Sinterklaassnoepgoed maakt dik. Zie bijlage voor een overzicht van de calorieën van dit snoepgoed.

Bronnen:
http://www.damespraatjes.nl/content/view/606/

Voedsel waar veel vetten inzitten. En veel caloriën. Als je meer dan de dagelijkse benodigde hoeveelheid caloriën binnenkrijgt is eigenlijk alles wat teveel is dikmakend. Dus 2 borden boerenkool stamppot met een grote kuil jus kan ook dikmakend zijn.

Nou patat, hamburger en sinterklaas snoep maar het betekend niet dat het slecht voor je is want in patat zit aardappels.En vlees is ook niet slecht voor je .

Bananen, aardappelen en ook fruit, voedsel met veel koolhydraten.

Er is niet specifiek een voedsel dat dik maakt, tenzij je Sumo-worstelaars-eten bedoelt... Maar het is altijd de kwaniteit die dik maakt... Elk pondje komt door het mondje...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100