Hoe hou je ijsjes zo lang mogelijk bevroren zonder koelding?

Ik heb geen koelbox oid maar ik wil niet dat m'n ijsjes binnen een uur smelten aan het strand. Waarin en hoe moet ik mijn ijsjes bewaren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt het proberen door twee pakken sap in te vriezen en ze om de ijsjes leggen en daaromheen een handdoek en dat in een plastic tas. Maar: eigenlijk moet je nooit iets mee nemen wat echt bevroren MOET blijven als je niet bij een vriezer in de buurt blijft.

Misschien ver onder het zand verstoppen?

Isoleren en dat kun je doen door het ijs zo goed mogelijk in te pakken, in b.v. oude kranten,dekens of iets dergelijks. Als het niet te grote ijsjes zijn zou je ze ook in eenthermosfles kunnen stoppen. Maar erg lang zul je ze met deze buitentemperatuur niet koud kunnen houden. Misschien zijn er aan het strand ook ijsjes te koop, scheelt een boel gedoe!

Een leuk knutselproject. Je hebt daarvoor een vel van dat bubbeltjesplastic nodig. (dat sul dat zo leuk is om kapot de drukken met je vingers). Doe steeds een laag bubbeltjesplastic en dan een laag aluminiumfolie om je ijsjes heen. Om en om. Als het kan 10 keer. Dan heb je heel lag ijsjes die niet smelten. Op den duur helpt dat ook niet meer, maar je zult verstelt staan.

Er bestaan van die koeltassen, kan je in bijna alle supermarkten of bij de blokker e.d. kopen. Je doet daar een of meer zakken ijsblokjes in (bij de AH kan je die zelfs zo kant en klaar kopen), zo kan je je ijsjes toch meenemen. Of ze dan niet gesmolten zijn kan ik je niet garanderen, in elk geval smelten ze dan een stuk langzamer.

dat gaat niet, je schrijft dat je niet wilt dat ze binnen een uur smelten, nou als het dit soort weer is dan smelten ze zeker binnen een uur ook met alle tips die hier zijn gegeven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100