Zijn alle light producten slechter dan gewone producten, zoals cola light enz.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Op zich niet. Het verschil is alleen dat in Cola Light smaakstoffen zitten en in gewone Cola suiker.

In coca cola light zitten meer smaakstoffen. Zoals aspartaam. Aspartaam is niet bepaald goed voor je..

Waarom zouden ze slecht zijn? Je denkt misschien dat zoetstoffen niet veilig zijn. Hier zijn echter vele honderden studies naar gedaan. Alle onderzoeken en de kwaliteit hiervan overziend mag gesteld worden dat zoetstoffen in de huidige toegestane hoeveelheden gewoon veilig zijn. Een ander idee is dat je door zoetstof juist meer trek in zoete dingen gaat krijgen omdat dit je insuline gehalte zou verhogen. Ook hier zijn geen duidelijke aanwijzingen voor en het evt. kleine effect weegt niet op tegen de voordelen van zoetstof.

Bronnen:
'Wat is nu gezond? Fabels en feiten over...

In Cola Light zit een ander soort suiker dan bij normale Cola. De soort suiker van light bevat minder caloriën, maar is op den duur erg slecht voor je hersenen. Drink dus niet te veel cola light!

Mijn grootste bezwaar tegen zoetstoffen is dat je gewend blijft aan zoet, terwijl opgroeiende kinderen en volwassenen er voor hun gezondheid beter aan doen om andere smaken (en geuren!) te leren waarderen. Door een verlangen naar zoete dingen loop je een veel groter risico om meer suiker binnen te krijgen dan goed voor je is en dat gaat vaak zonder dat je je ervan bewust bent. De hoeveelheden suiker, zoetstof, zout en andere smaakstoffen in fabrieksvoedsel zijn walgelijk als je een ietwat ontwikkelde smaak hebt. Doppertjes, salades, soepen en vooral sauzen zijn vaak mierzoet, voor mij een reden om zoveel mogelijk zelf te maken. Toegevoegd na 1 dag: Met 'ontwikkelde smaak' bedoel ik niets meer of minder dan dat je als volwassene normaal eten kunt waarderen, zoals een veelheid aan soorten groente, gewoon brood met hartig beleg etc. Instanties als MacDonalds leveren met hun assortiment in feite niets meer of minder dan een substituut voor moedermelk, vet en zoet. Daar leer je niet gevarieerd en gezond door te eten.

Nee. Want nog los van de vraag of vervangende zoetstoffen slecht zijn of niet, zijn er ook light-producten die simpelweg minder vet bevatten dan de reguliere variant.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100