Is varkenshaas hetzelfde als varkenssnitschel? En zo nee wat is dan het verschil?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een varkenshaasje is het edelste stukje vlees van het varken. Het is een langwerpig stukje vlees, een langdradige vezelspier die uit de binnenzijde van de rug gehaald wordt. Alhoewel het een spier betreft, heeft het weinig bindweefsel, omdat deze spier weinig beweging heeft gehad. Voor schnitzel kunnen meer stukjes gebruikt worden. Zie het plaatje hier: http://www.patatouille.be/nl-BE/content/varken/82/256/ Het verschil is oa dat het uit een anders stuk van het varken komt. Zie bijgaande afbeelding. 5. HAAS: Voor varkenshaas en biefstuk. Het fijnste deel van het varken. 9. PLATTE FRICANDEAU: Voor fricandeau, varkenslappen en schnitzel. http://www.receptjes.be/Woordenlijst_varkensvlees.html Op deze site is nr 8 de haas en nr. 6 de filet. http://www.varkensenzo.nl/NL/index.php?file_id=72 Dan is hier nog een keer wat uitleg en nog een plaatje: http://nl.wikipedia.org/wiki/Varkensvlees

. Als je een hele goede om varkensschnitzel hebt wel, maar schnitzels worden ook vaak gemaakt van zogenaamd plakvlees. Waarbij verschillende delen van het varken in de fabriek aan elkaar worden geplakt.

Een varkenshaas is de biefstuk van een varken lekker mals en een schnitzel is een platgeslagen karbonaadje zonder been en gepanneerd

Varkenshaas wordt gesneden uit het vlees dat onder de varkensfilet zit. De filet zit vlak onder de rug, de haas zit daaronder. Het haasje is een relatief klein stuk vlees in vergelijking met de filet/filetlap. De schnitzel wordt gesneden uit het bovendeen/bilstuk van het varken. Varkensschnitzel aan één stuk is verkrijgbaar als fricandeau. Een schnitzel is gaar in 3-4 min. bakken als het echt goed platgeslagen is. Een varkenshaasje is klaar in 10-12 min. bakken. Beiden zijn erg mager.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100