Was er vroeger iets dat men niet at, een soort taboe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zeker! Vlees nuttigen op 'n vrijdag was niet 'netjes'....

Vroeger weet ik niet. Tegenwoordig eten (veel) mensen in india geen koeien, en de meeste moslims eten geen varkensvlees. De meeste mensen eten geen mensenvlees, in onze westerse wereld eten we geen honden (en katten). Of dat een taboe mag heten?

Vroeger was het in kloosters verboden om chocolade te eten. Men geloofde dat je door chocolade onbeheersbare zin in seks kreeg, de monniken zouden zichzelf niet meer kunnen beheersen. Vroeger was het voor de katholieken ook verboden om op vrijdag vlees te eten, daarom werd vrijdags meestal vis bereid.

Ja zeker. Taboevoedsel is voedsel dat om religieuze of culturele redenen niet wordt geconsumeerd. Op de consumptie van dit voedsel rust een taboe. Bijna alle grote religie's hebben eetvoorschriften. Zie de bron. En die taboe's op eten komen niet van vandaag of morgen, maar zijn vaak al heel oud. Van heel vroeger dus. De herkomst van taboes op voedsel is onderwerp van discussie. Sommigen beweren dat ze het resultaat zijn van gezondheidsoverwegingen of andere praktische bezwaren. Anderen zeggen dat ze het gevolg zijn van symbolieke systemen van de mens.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Taboevoedsel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100