hazelnootvragen: hoe kun je verse hazelnoten t best bewaren? In een afgesloten pot kan, maar kun je ze ook na het pellen en roosteren bewaren?

Ik heb er vandaag een stel geplukt, (er lagen er ook al veel op de grond, blijkbaar is dit de tijd?
Na het pellen hebben ze nog weinig smaak, dus geroosterd in de koekenpan. Nog vrij smakeloos. Met een klein beetje suiker werd het heerlijk. Er waren gasten dus t was zo op, maar kan ik ze geroosterd lang bewaren? Of moeten ze na het plukken/rapen eerst in de noot na rijpen om tot een lekkerder maak te komen?
Hoe pel je ze het snelst, 1 voor 1 kraken is nogal tijdrovend, (wel gezellig hoor) maar t kan vast efficiënter..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De hazelnoten die op de grond liggen zijn bijna zeker niet goed, ze zijn loos of er zit een wormpje in. Plukken kan je pas als de noten bruin worden in de bolsters, Pluk je ze nog groen, dan kan je ze niet lang bewaren. Rijpe hazelnoten kan je wel een jaar droog bewaren Doe ze als ze echt rijp en droog zijn in een kartonnen doosje of rieten mand, liever niet in een afgesloten pot. Ze kraken doe ik zelf altijd tussen de bankschroef in mijn schuurtje. Blijven ze mooi heel. Met een notenkraker knijp je ze vaak helemaal stuk. Na het roosteren worden ze snel zacht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100