Is water drinken tijdens een maaltijd slecht ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij het drinken tijdens het eten wordt de voedsel vertering verstoord.Vervolgens zal een te snelle maagdarm passaje optreden.dit kan lijden tot overproductie van insuline.

nee. water is gezond.

Nee, dat is niet slecht. Er zitten nog twee aspecten aan: Het drinken van water tijdens de maaltijd verdunt het maagzuur en de carbohydraten die zorg dragen voor je spijsvertering. Op die manier blijft het voedsel langer in je maag voordat het zijn weg voortzet richting darmen. Daar is verder niets tegen. Verder geeft het eerder een vol gevoel. Dan stop je met eten en binnen no-time heb je weer honger.

Water drinken vooral tijdens de warme maaltijd is erg gezond en al snel leer je het waarderen en wil je niet meer anders, dus gewoon doen.

Honger is in werkelijkheid vaak dorst. Vocht hebben we bijna altijd nodig en voedsel staat pas op een later plan. Dus in die zin vervangt water eigenlijk je zogenaamde behoefte aan voedsel.......dus als je veel drinkt tijdens de maaltijd is het niet fout,maar het zou kunnen zijn dat je daardoor minder eet!

Het is wel een goed idee om niet ijskoud water te drinken. Ook is een glas warm water een goed begin van de dag om je darmstelsel op 'gang' te gooien

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100